Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Γεννηματά: Η κυβερνητική πολιτική είναι μία «φούσκα» έτοιμη να σκάσει - Ο χρόνος τους τελειώνει

Γεννηματά: Η κυβερνητική πολιτική είναι μία «φούσκα» έτοιμη να σκάσει - Ο χρόνος τους τελειώνει
«Ζητώ καθαρή εντολή για τις απαραίτητες αλλαγές και ανατροπές στην πολιτική και στη χώρα», αναφέρει η Φ. Γεννηματά
«Η απελπισμένη αναζήτηση ενός ψευδεπίγραφου success - story πάνω στα ερείπια της πολιτικής του 2015 και του 2016 δείχνει το πολιτικό θράσος αλλά και το αδιέξοδο μιας κυβέρνησης κι ενός Πρωθυπουργού που έχει χάσει οριστικά την εμπιστοσύνη των πολιτών», τονίζει σε συνέντευξή της στην  εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Όπως σημειώνει «η  κυβερνητική πολιτική είναι μία «φούσκα» έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή.Ο χρόνος τους τελειώνει».
Για τη ΝΔ αναφέρει πως «είναι ένα συντηρητικό κόμμα που ευθύνεται για την κρίση μέσα από την καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή.
Είναι ένα κόμμα που αντιστέκεται στις μεταρρυθμίσεις, που δίνει μάχες οπισθοφυλακής και πάντοτε βρίσκεται πίσω από τα γεγονότα.
Ο κ. Μητσοτάκης προσφέρει μόνο happenings για να κρύψει τα ρήγματα, τις διαφωνίες και το συντηρητισμό της παράταξής του.
Διαφημίζεται ως φιλελεύθερος, αλλά το όραμά του για τη διακυβέρνηση είναι να προωθήσει «πέντε μεγάλες δουλειές» και να μεταφράζει το μνημόνιο».
Κατά την ίδια, «η Ελλάδα δεν χρειάζεται κυβερνήσεις που περιορίζονται στη μετάφραση και στο λόμπινγκ.
Ο συντηρητισμός και η πελατειακή φύση της Δεξιάς εγκλωβίζει τη Νέα Δημοκρατία, επιβάλλει δεσμεύσεις και δεν επιτρέπει τομές και αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στην οικονομία, στην παιδεία και στην υγεία.
Αντίθετα ο χώρος του κέντρου ιστορικά έχει σαφή προοδευτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί τμήμα του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς».
Τονίζει δε, πως «η ασυλία της περιόδου 2004-2009 είναι το αντάλλαγμα που τους προσφέρει ο κ. Τσίπρας και σ’ αυτό συμπράττει συνειδητά ο κ. Μητσοτάκης».
Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, η κ. Γεννηματά μιλά για «πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στο θέμα αυτό που είναι δεδομένη και αυταπόδεικτη».
Με αφορμή τη συμπλήρωση 43 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει πως «το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη αλλαγής.
Ανανεώνεται διαρκώς σε επίπεδο πολιτικής, προγράμματος και προσώπων.
Σήμερα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παντού σε όλη την Ελλάδα, πρωτοστατούν στην αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
 Για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που σέβεται την αυτοτέλεια των κινήσεων και των κομμάτων.
Ενώνουμε και πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε το ρεύμα πλειοψηφίας που θα στηρίξει την προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος και απαιτούν οι προοδευτικοί πολίτες.
Σε αυτούς απευθυνόμαστε με την εκλογή του επικεφαλής της παράταξης.
 Όσο με αφορά, για την επιτυχία αυτού του στόχου και τις απαραίτητες αλλαγές και ανατροπές στην πολιτική και στη χώρα ζητώ καθαρή εντολή».
 Εκτιμά ακόμη ότι «οι επόμενες εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρεις».
Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης