Αναλύσεις

ΕΤΕΑΝ: Έως την Τετάρτη 6/9 η συμμετοχή των τραπεζών στο «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

ΕΤΕΑΝ: Έως την Τετάρτη 6/9 η συμμετοχή των τραπεζών στο «Εξοικονομώ κατ' οίκον»
Οι επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας αναμένεται να ξεπεράσουν συνολικά τα 500 εκατ. ευρώ
Την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για τις τράπεζες προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΤΕΑΝ Κωνσταντίνο Γαλιάτσο, η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται τον Οκτώβριο.
Το πρόγραμμα, που αναμένεται από χιλιάδες ιδιοκτήτες και επαγγελματίες του χώρου της οικοδομής, παρέχει επιδοτήσεις έως και 70% (ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση) και άτοκα δάνεια για επενδύσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων που περιλαμβάνουν αντικατάσταση κουφωμάτων, μονώσεις, αντικατάσταση της κεντρικής θέρμανσης, κ.α.
Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την προκήρυξη του προγράμματος, ήταν η έκδοση του νέου Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) η οποία εκδόθηκε με υπουργική απόφαση τον Ιούλιο.
Πλέον ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν συνολικά τα 500 εκατ. ευρώ (εθνικοί, κοινοτικοί πόροι και ιδιωτική συμμετοχή).
Σύμφωνα με την προκήρυξη του ΕΤΕΑΝ κάθε τράπεζα που θα συμμετάσχει, θα πρέπει να τοποθετήσει τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ και κατ' ανώτατο όριο 99 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης