Αναλύσεις

Συνάντηση Τσακαλώτου - Moscovici στις Βρυξέλλες την Τρίτη 5/9 εν όψει γ΄αξιολόγησης

Συνάντηση Τσακαλώτου - Moscovici στις Βρυξέλλες την Τρίτη 5/9 εν όψει γ΄αξιολόγησης
Στις 11 Σεπτεμβρίου έρχονται τα τεχνικά κλιμάκια και 18 Οκτωβρίου καταφτάνουν στην Αθήνα οι επίσημοι θεσμοί
Με τον Επίτροπο Οικονομίας της Κομισιόν, Pierre Moscovici, θα συναντηθούν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, στις 16:30, στην τελική ευθεία για την έναρξη της γ΄αξιολόγησης.
Στις 11 Σεπτεμβρίου έρχονται τα τεχνικά κλιμάκια και 18 Οκτωβρίου καταφτάνουν στην Αθήνα οι επίσημοι θεσμοί και όχι 7 ή 9 Οκτωβρίου όπως αρχικώς είχε λεχθεί, καθώς οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ αλλά και των θεσμών γενικότερα θα βρεθούν στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του Ταμείου και της World Bank που διεξάγεται στις 13 με 15 Οκτωβρίου του 2017 στην Ουάσινγκτον.
Τα τεχνικά κλιμάκια θα έρθουν μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2017.
Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017 θα επισκεφθεί την Αθήνα η C. Lagarde η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Οι επίσημοι θεσμοί ενώ ήταν αρχικά προγραμματισμένο να έρθουν 7 ή 9 Οκτωβρίου τελικώς θα έρθουν στην Ελλάδα μετά το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η 3η αξιολόγηση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί 6 Νοεμβρίου αλλά μετατίθεται για 4 Δεκεμβρίου και εφόσον δεν υπάρξουν εμπλοκές…λόγω ΔΝΤ.
Η ελληνική κυβέρνηση επειδή θέλει να ξαναβγεί στις αγορές θα επιδιώξει να επισπεύσει το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.
Στόχος είναι το Eurogroup στις 4 Δεκεμβρίου του 2017 να επικυρώσει την συμφωνία αλλά ο στόχος  αυτός φαντάζει ακραία αισιόδοξος με βάση το κακό ελληνικό προηγούμενο της 2ης αξιολόγησης που χρειάστηκαν 14-15 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης