Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου η ΔΕΘ, η επίσκεψη Macron και τα υπό κατάθεση νομοσχέδια

tags :
Στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου η ΔΕΘ, η επίσκεψη Macron και τα υπό κατάθεση νομοσχέδια
Περίπου 3 ώρες κράτησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η εξέλιξη του οικονομικού προγράμματος, ο συντονισμός της κυβέρνησης ενόψει της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron στην Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου και τα υπό κατάθεση νομοσχέδια της κυβέρνησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η συνεδρίαση, η πρώτη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε να τεθεί σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, η πρόταση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου για τις αλλαγές στην Παιδεία και ειδικότερα στο Λύκειο.
Επίσης συζητήθηκε η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου όσον αφορά την προστασία του δασικού πλοτύου ώστε οι καμένες περιοχές μετά της πυρκαγιές, να κηρυχτούν άμεσα αναδασωτέες.
Στη συνεδρίαση εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός ανέπτυξε το πώς θα κινηθεί η ομιλία του στη ΔΕΘ, όπου φέρεται να θέλει να περιγράψει με σαφήνεια το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και για την επίτευξη μιας δίκαιης ανάπτυξης.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης