Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

FT: Τα μεγάλα ερωτήματα των επενδυτών μετά τις δηλώσεις Draghi-Yellen για την παγκόσμια αγορά

tags :
FT: Τα μεγάλα ερωτήματα των επενδυτών μετά τις δηλώσεις Draghi-Yellen για την παγκόσμια αγορά
Η μισθολογική αύξηση στις ΗΠΑ, η τιμή της στερλίνας έναντι του ευρώ και η ξέφρενη πορεία της τιμής των μετάλλων θα απασχολήσουν τους επενδυτές
Μετά τις κοινές δηλώσεις Draghi (ΕΚΤ) και Yellen (FED) για τους κινδύνους στην παγκόσμια αγορά μετοχών και ομολόγων από την αυξημένη αισιοδοξία, τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τους επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή τη βδομάδα είναι τρία.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, τα βασικά ερωτήματα είναι εάν θα υπάρξει μισθολογική αύξηση στις ΗΠΑ, πότε θα πιάσει πάτο η τιμή της στερλίνας σε σχέση με το ευρώ και πόσο ακόμη θα συνεχιστεί η ξέφρενη πορεία της τιμής των μετάλλων.
Αναφορικά με την μισθολογική αύξηση στις ΗΠΑ οι FT αναφέρουν ότι «μετά τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή (25/9) η αγορά εργασίας εμφανίζεται ενισχυμένη με τις ΗΠΑ να μειώνουν σημαντικά το ποσοστό της ανεργία τους.
Τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν 180 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας ενώ το οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 2,6% από 2,5% τον Ιούλιο.
Αναλυτές εκτιμούν ότι εάν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την παρασκευή επαληθευτούν θα είναι δύσκολο για την κεντρική Αμερικανική Τράπεζα (Fed) να αυξήσει τα επιτόκια προς το τέλος του 2017.
Το μέλλον της στερλίνας έναντι του Ευρώ εως το 2019 εν όψει και του Brexit είναι ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που θα απασχολήσει τους επενδυτές καθώς βλέπουν ήδη το δολάριο να υποχωρεί.
τα μάτια τους ωστόσο είναι στραμμένα και στην πορεία της οικονομίας στην ευρωζώνη καθώς εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα παρατείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Από την άλλη πλευρά, θεωρούν ότι η μείωση της τιμής της στερλίνας θα ενισχύσει τις βρετανικές εξαγωγές προς την ΕΕ καθώς το ευρώ παραμένει βασικό νόμισμα για το βρετανικό εμπόριο.
Τέλος, η ξέφρενη πορεία της τιμής των μετάλλων είναι ένα ακόμη ζήτημα καθώς η Κίνα, η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα παραμένει απρόβλεπτη ως προς τις προθέσεις της.
Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης