Αναλύσεις

Συνάντηση Τσίπρα με δημάρχους Φλώρινας: Επί τάπητος η απαλλοτρίωση των Αναργύρων και ο ΑΗΣ Αμυνταίου

Συνάντηση Τσίπρα με δημάρχους Φλώρινας: Επί τάπητος η απαλλοτρίωση των Αναργύρων και ο ΑΗΣ Αμυνταίου
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της απαλλοτρίωσης του οικισμού Αναργύρων, της λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα της ΔΕΗ και των αυξημένων αναγκών θέρμανσης
upd Συνάντηση με τους δημάρχους Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο, Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη και Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών.
Για την απαλλοτρίωση του οικισμού Αναργύρων, που επλήγη από κατολίσθηση πριν λίγους μήνες, ο δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης είπε ότι πήρε τη διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό ότι θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.
Ο ίδιος έθεσε στον κ. Τσίπρα το θέμα της περιορισμένης λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα της ΔΕΗ, που έχει επιπτώσεις στην απασχόληση, καθώς, όπως υπολογίζει, θα χαθούν 800 θέσεις εργασίας σε δύο χρόνια και θα υπάρξουν προβλήματα στην τηλεθέρμανση της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπύρος, τόνισε πως τέθηκαν όλα τα ζητήματα του νομού και πιο συγκεκριμένα: Το θέμα του κάθετου οδικού άξονα Φλώρινα-Κοζάνη, που είναι πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή, των μονάδων της ΔΕΗ, των αρδευτικών έργων στις Πρέσπες, την Τριανταφυλλιά και τη Βεγορίτιδα, της θέρμανσης των σχολείων στο Δήμο Φλώρινας, που απαιτεί πρόσθετες δαπάνες, της λειτουργίας μόνιμου ιατρείου στις Πρέσπες για το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει διαθέσει το ποσό των 200.000 ευρώ.
Κατά την συνάντηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ, συζητήθηκαν επίσης τα ζητήματα της αυξημένης ζήτησης θέρμανσης λόγω της βαρυχειμωνιάς στην περιοχή της Φλώρινας, η οποία κρατάει περισσότερους μήνες από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Οι δήμαρχοι ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τον βαρύ χειμώνα στις περιοχές τους και τόνισαν ότι η θερμοκρασία φτάνει έως και τους 20 βαθμούς, ακόμη και τους 30 βαθμούς υπό το μηδέν.
Τόνισαν πως η προετοιμασία για τον χειμώνα έχει ήδη αρχίσει, καθώς από τον Σεπτέμβριο χρησιμοποιείται συχνά θέρμανση και αυτό διαρκεί μέχρι και τον Μάιο πολλές φορές.
Αυτός είναι και ο λόγος που τα έξοδά τους για τη θέρμανση είναι αυξημένα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η γενική γραμματέας διαχείρισης δημόσιας περιουσίας Πέτη Πέρκα, ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης