Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τζανακόπουλος: Φιλοδοξούμε νέες επενδύσεις από τους επιχειρηματίες της γαλλικής αποστολής

Τζανακόπουλος: Φιλοδοξούμε νέες επενδύσεις από τους επιχειρηματίες της γαλλικής αποστολής
H επίσκεψη Macron φιλοδοξούμε να έχει και πρακτικά αποτελέσματα με την εκκίνηση νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα "φιλοδοξούμε να σημάνει και εκκίνηση νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών", σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακοπουλος.
Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται, σε συνέντευξή του στη "Real News", στα πολιτικά μηνύματα και στον συμβολισμό της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν (7 και 8 Σεπτεμβρίου), ο οποίος εκφράζει μια διαφορετική πολιτική αντίληψη χωρίς εμμονή στη λιτότητα, τους ακραίους δημοσιονομικούς περιορισμούς και την α λα καρτ δημοκρατία, σημεία που βρίσκουν σύμφωνη και την ελληνική κυβέρνηση.
Και τονίζει: «H επίσκεψη αυτή φιλοδοξούμε να έχει και πρακτικά αποτελέσματα με την εκκίνηση νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών εκ μέρους των Γάλλων επιχειρηματιών που θα συνοδεύουν των Πρόεδρο Μακρόν».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα καθώς το πρόγραμμα κινείται των στόχων, και υπογραμμίζει ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας το 2019.
Για τα οικονομικά στοιχεία σε σχέση με την πορεία των εσόδων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει πως το 2017 και το 2018 η πορεία της ελληνικής οικονομίας αφήνει πολύ λίγα περιθώρια αμφισβητήσεων, ωστόσο συμπληρώνει πως «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ποια θα είναι η στάση των δανειστών και ειδικά του ΔΝΤ στο δημοσιονομικό σκέλος, καθώς σπανίως αυτή καθορίζεται από τον οικονομικό ορθολογισμό, όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις στο παρελθόν».
Εκτίμησε πάντως ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στην ώρα του και χωρίς αναταράξεις εάν όλοι δουλέψουν εποικοδομητικά.
«Η στάση τόσο της Γερμανίας όσο και του ταμείου είναι κρίσιμοι παράγοντες που θα παίξουν κομβικό ρόλο» συμπλήρωσε.
Ερωτιδείς για τις κυβερνητικές προτεραιότητες, ο κ. Τζανακοπουλος απάντησε πως αυτές κινούνται σε τρεις άξονες, που αφορούν στην προετοιμασία του εδάφους για την οριστική ανάκτηση της πρόσβασης μας στις αγορές χρήματος, στην ενίσχυση της αναπτυξιακής τάσης της ελληνικής οικονομίας με την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις και στη συνέχιση -εντός των δεδομένων περιορισμών- των κοινωνικών παρεμβάσεων για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους.
Για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είπε πως θα δώσει τις συντεταγμένες ενός προοδευτικού πολιτικού σχεδίου που θα έχει στο κέντρο του την ιδέα της δίκαιης ανάπτυξης.
Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού εκτίμησε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης