Αναλύσεις

Ο Trump αυξάνει κατά 4.000 στρατιώτες την αμερικανική παρουσία στο Αφγανιστάν - Απειλούν οι Ταλιμπάν

Ο Trump αυξάνει κατά 4.000 στρατιώτες την αμερικανική παρουσία στο Αφγανιστάν - Απειλούν οι Ταλιμπάν
Δεν πρέπει να γίνει εσπευσμένα η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τη νέα στρατηγική του για το Αφγανιστάν, η οποία είναι τελείως διαφορετική από αυτά που είχε εξαγγείλει προεκλογικά, παρουσίασε τα ξημερώματα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος ανακοίνωσε επί της ουσίας την αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή.
Αν και ο Trump δεν αναφέρθηκε αναλυτικά στο πόσοι θα είναι οι στρατιώτες που θα σταλούν στο Αφγανιστάν, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis υποστήριξε πως οι ΗΠΑ θα στείλουν άλλους 4.000 στρατιώτες, οι οποίοι θα προστεθούν στους ήδη 8.400 στρατιώτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή.
Στο διάγγελμα του ο Trump υποστήριξε πως η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη μακροβιότερη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ δεν πρέπει να γίνει εσπευσμένα.
«Οι συνέπειες μιας άμεσης απόσυρσης είναι προβλέψιμες και μη αποδεκτές.
Μια διστακτική απόσυρση θα δημιουργούσε ένα κενό, το οποίο οι τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων του ISIS και της Al Qaeda, θα το γέμιζαν» είπε ο Trump, υποστηρίζοντας ότι η νέα του προσέγγιση σκοπεύει να εμποδίσει το Αφγανιστάν να γίνει ασφαλής τόπος για ισλαμιστές μαχητές που είναι προσηλωμένοι σε επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.
«Το αρχικό μου ένστικτο ήταν η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων.
Όμως οι σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας με έπεισαν ότι πρέπει να ενισχυθεί η στήριξη της κυβέρνησης στην Καμπούλ, που στηρίζει η Αμερική, ώστε να εμποδιστούν οι Ταλιμπάν να την ανατρέψουν» είπε ο Trump, ο οποίος περιέγραψε και μια σκληρότερη πολιτική απέναντι στο Πακιστάν.

Απειλές από Ταλιμάν

Άμεση ήταν η απάντηση των Ταλιμπάν στη νέα στρατηγική που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump για το Αφγανιστάν
«Αν οι ΗΠΑ δεν αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Αφγανιστάν, η χώρα θα μετατραπεί σύντομα σε ένα νέο νεκροταφείο για αυτή την υπερδύναμη του 21ου αιώνα.
Οι αμερικανοί ηγέτες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό» υπογραμμίζουν σε ανακοίνωση τους οι Ταλιμπάν.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης