Επικαιρότητα

Π. Δούκας: Προτάσεις για να ανακάμψουμε χωρίς κόστος στην κοινωνία

Π. Δούκας: Προτάσεις για να ανακάμψουμε χωρίς κόστος στην κοινωνία
Oι δύο προτάσεις του Πέτρου Δούκα για την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας
 Η Χώρα μας υποφέρει!
Και η ίδια ταλαιπωρείται και ταλαιπωρεί όλους τουςπολίτες!
 Καταθέτω 2 εύκολες και ανώδυνες προτάσεις, που θα μας φέρουν έσοδα, θατονώσουν την οικονομική δραστηριότητα, χωρίς κανένα κόστος!

Η πρώτη πρόταση

 Είμαι συντάκτης των σχετικών διατάξεων του Ν. 3427/2005 που επιτρέπεισε επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, να εγκαταστήσουν περιφερειακά και GLOBALHEADQUARTERS στην πατρίδα μας και να εκμεταλλευθούν τα ιδιαίτερα ελκυστικά
φορολογικά κίνητρα του Νόμου αυτού!
 Ήδη τέτοιες διατάξεις αξιοποιούν σπουδαίες πολυεθνικές όπως η C.C.C. καιη OLAYAN GROUP, δίνοντας θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες Έλληνες!
 Προτείνω οι διατάξεις αυτές να τροποποιηθούν ώστε να επιτρέπουν στιςεταιρείες αυτές να ενεργούν ως 'principal' και να μπορούν να αγοράζουν και να πουλάνε και στην μητρική τους εταιρεία και σε τρίτους εκτός Ελλάδας, και όχι απλά να παρέχουν υπηρεσίες στην 'μητρική' τους εταιρεία!
 Αμέσως μετά, να διαφημήσουμε τα πλεονεκτήματα αυτά ("come and work in the Country you would ?? love to vacation"), και να καλέσουμε επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο (για παράδειγμα fund managers που αποχωρούν από το Λονδίνο και
εγκαθίστανται στη Γενεύη για φορολογικούς λόγους), να εγκαταστήσουν περιφερειακά και GLOBAL HEADQUARTERS στην πατρίδα μας!

Η δεύτερη πρόταση

 Άμεση Χορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας σε όσους επενδύουν 2 εκατομ. ευρώ σε τοποθετήσεις διάρκειας τουλάχιστον 10 ετών (ακίνητα, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο, αλλά με εξασφάλιση ότι τα κεφάλαια αυτά θα μείνουν στην Ελλάδα για τουλάχιστον 10 χρόνια), χωρίς τις απίθανες γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται σήμερα-
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ! ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ "NON-DOM" = NON- DOMICILE ώστε να εγκατασταθούν στην Ελλάδα εκατομμυριούχοι του εξωτερικού, να προσλαμβάνουν προσωπικό και στελέχη στη Χώρα μας και να ξοδεύουν εδώ τα χρήματά τους!
Ας τους ρίξει μιά ματιά η Κυβέρνηση!

 ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΔΟΥΚΑΣ

worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης