Αναλύσεις

Παπαδημητρίου: Το φθινόπωρο η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του νέου αναπτυξιακού

Παπαδημητρίου: Το φθινόπωρο η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του νέου αναπτυξιακού
Ο υπουργός Οικονομίας εκτιμά ότι οι επενδύσεις για νέες ιδιωτικές επιχειρήσεις θα φτάσουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2017, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτό το ποσό οι αποκρατικοποιήσεις
«Οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν τριπλασιαστεί φέτος σε σχέση με πέρυσι» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
«Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχουν ευκαιρίες, ότι η χώρα έχει αποκτήσει πολιτική και οικονομική σταθερότητα, υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις, ότι το ενδεχόμενο του Grexit έχει εξαλειφθεί και ότι διαθέτουμε εργατικό δυναμικό το οποίο είναι οικονομικά προσιτό και εξειδικευμένο» εξηγεί αναλύοντας τους παράγοντες του φιλοεπενδυτικού κλίματος.
Ο υπουργός Οικονομίας εκτιμά ότι οι επενδύσεις για νέες ιδιωτικές επιχειρήσεις θα φτάσουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2017, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτό το ποσό οι αποκρατικοποιήσεις.
«Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η αξιολόγηση και των επενδυτικών σχεδίων του νέου αναπτυξιακού, που σημαίνει επιτάχυνση περισσότερων επενδύσεων. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Έχουν υποβληθεί 802 αιτήματα, προϋπολογισμού 2,2 δισ. ευρώ» σημειώνει ο υπουργός Οικονομίας.
«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για την οικονομία» τονίζει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης