Αναλύσεις

Τσίπρας: Η Ελλάδα σε τροχιά οριστικής και αμετάκλητης λήξης της περιόδου των μνημονίων

Τσίπρας: Η Ελλάδα σε τροχιά οριστικής και αμετάκλητης λήξης της περιόδου των μνημονίων
Τόνισε ότι η νέα εποχή για τη χώρα πρέπει να χτιστεί και πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να φτιάξουμε το πλαίσιο της νέας εποχής, οργανικό κομμάτι της οποίας είναι η επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.
"Υλοποιούμε, σε ένα πλαίσιο πολύ μεγάλων δυσκολιών, ένα στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με σταθερά βήματα", τόνισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, επισημαίνοντας ότι στο σκέλος της οικονομίας η εμπιστοσύνη έχει ανακτηθεί και πως η χώρα καταγράφει θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης.
Μιλώντας στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε, ότι «βρισκόμαστε σε τροχιά οριστικής και αμετάκλητης -πιστεύουμε- λήξης της περιόδου των μνημονίων σε έναν χρόνο από σήμερα».
Όπως είπε, το τέλος αυτής της περιόδου δεν είναι απλώς μια ημερομηνία που πρέπει να περιμένουμε καρτερικά, αντίθετα η νέα εποχή για τη χώρα πρέπει να χτιστεί και πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να φτιάξουμε το πλαίσιο της νέας εποχής, οργανικό κομμάτι της οποίας είναι η επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, απεδείχθη ότι η αξιοπστία και το κύρος τη χώρας δεν ήταν συνάρτηση της πολιτικής βούλησης και του βαθμού στον οποίο οι κυβέρνησεις ήταν πειθήνιες στις διαθέσεις των δανειστών.
Αντιθέτως, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για έλλειμμα αξιοπιστίας την περίοδο 2010-2014, «όταν ακούσαμε ότι "μαζί τα φάγαμε", ότι "είναι ευλογία τα μνημόνια"».
Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε, πως η αξιοπιστία είναι συνάρτηση της δυνατότητας να υπερασπίζεται κανείς την αξιοπρέπεια των πολιτών, το δημόσιο συμφέρον, της βούλησης να καταπολέμησει τη διαφθορά και των αποτελέσματων που εισπράττει στο επίπεδο της καθημερινότητας των πολιτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης