Αναλύσεις

Ανοίγει window opportunity με χρέος, QE μεταξύ Δεκεμβρίου 2016 – Απριλίου 2017

Ανοίγει window opportunity με χρέος, QE μεταξύ Δεκεμβρίου 2016 – Απριλίου 2017
Το παράθυρο ευκαιριών θα έχει όμως και πολλές παγίδες...
Window Opportunity, παράθυρο ευκαιριών με δεύτερη αξιολόγηση, βραχυπρόθεσμα μέτρα στο χρέος και ποσοτική χαλάρωση QE ανοίγει προσεχώς για την Ελλάδα, ωστόσο το παράθυρο αυτό θα είναι θολό για εσωτερικούς και εξωτερικούς λόγους και θα κρύβει παγίδες όπως για να διευθετηθεί - και όχι να λυθεί - το χρέος η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να πάρει νέα πρόσθετα μέτρα.
Στην Ευρώπη και στους κόλπους των δανειστών συνεχίζει να υπάρχει αυτή η αμφιβολία για την πορεία της Ελλάδος, ωστόσο η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα επιτρέψει την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος καθώς την ένταξη των ελληνικών ομολόγων σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Εάν υπάρξει κάποια μορφής συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου του 2016 για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος τότε θα μπορούσε και στις 8 Δεκεμβρίου του 2016 όπου ο Drgahi της ΕΚΤ θα ανακοινώσει σχέδια επέκτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης να προϊδεάσει για τα σχέδια του για την Ελλάδα.
Σε ένα τέτοιο σενάριο στις 19 Ιανουαρίου του 2017 ή το αργότερο στις 9 Μαρτίου του 2017 τα ελληνικά ομόλογα περίπου 3,8 δισεκ. στο σύνολο τους θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Εάν δεν υπάρχει συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου η ένταξη των ελληνικών ομολόγων σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου.
Πρακτικά λοιπόν από τον Δεκέμβριο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2017 περίπου 5 μήνες θα ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιριών για την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης