Αναλύσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη Γερμανία - Σταθερό το trend

tags :
DBRS: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη Γερμανία - Σταθερό το trend
Η διαφοροποιημένη οικονομική δομή, με ποικίλες πηγές εισοδήματος, υπογραμμίζει την ανθεκτικότητα της οικονομίας σε πιθανά μελλοντικά σοκ   
Στην επιβεβαίωση της ανώτατης αξιολόγησης «ΑΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας προχώρησε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS, διατηρώντας ταυτόχρονα τη βραχυπρόθεσμη βαθμολογία σε «R-1 (high)» και τις προοπτικές επαναξιολόγησης (trend) σταθερές.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η αξιολόγηση της Γερμανίας υποστηρίζεται από τη μεγάλη και διαφοροποιημένη οικονομία της (τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και η μεγαλύτερη στην Ευρώπη), το σταθερό δημοσιονομικό πλαίσιο και την καθαρή πιστωτική θέση.
Βέβαια, παρά τα πλεονεκτήματα, η χώρα αντιμετωπίζει προκλήσεις που προκύπτουν από τις δημογραφικές τάσεις και τις ενδεχόμενες υποχρεώσεις.
Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την άποψη της DBRS ότι οι προκλήσεις αυτές είναι διαχειρίσιμες και αντισταθμίζονται άνετα από τα δυνατά σημεία της χώρας.
Η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζεται με ισχυρό ρυθμό -εν μέρει- λόγω της ισχυρής εγχώριας καταναλωτικής ζήτησης, τον ανταγωνιστικό κατασκευαστικό τομέας και το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της να φτάνει τα 37.851 ευρώ το 2016.
«Η διαφοροποιημένη οικονομική δομή, με ποικίλες πηγές εισοδήματος, υπογραμμίζει την ανθεκτικότητα της οικονομίας σε πιθανά μελλοντικά σοκ», σχολιάζεται χαρακτηριστικά.
Ο οίκος αναμένει υλοποίηση των σχεδίων της γερμανικής κυβέρνησης, με αποτέλεσμα το χρέος να μειωθεί στο 60% του ΑΕΠ το 2020, από 68,3% το 2016.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης