Αναλύσεις

Goldman Sachs: Πρόσκαιρη τόνωση της παγκόσμιας αναπτυξης το 2017 λόγω Trump αλλά και...αβεβαιότητα

Goldman Sachs: Πρόσκαιρη τόνωση της παγκόσμιας αναπτυξης το 2017 λόγω Trump αλλά και...αβεβαιότητα
Η δέσμευση Trump για αύξηση δαπανών και μείωση της φορολογίας, θα δώσει προσωρινή ώθηση στην παγκόσμια ανάπτυξη, εκτιμά η Goldman Sachs
Προσωρινή τόνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2017 λόγω της πολιτικής που θα εφαρμόσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump προβλέπουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, προειδοποιούν ωστόσο για τους κινδύνους που κρύβουν οι δεσμεύσεις του σχετικά με τους μετανάστες και το εμπόριο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Goldman Sachs (16/11) για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας το 2017, η δέσμευση Trump για αύξηση δαπανών και μείωση της φορολογίας, θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, ωστόσο οι επιθετικές πολιτικές σε μεταναστευτικό και εμπόριο, ενδέχεται να αποτελέσουν «βαρίδι».



Παρά το γεγονός ότι επικρατεί αβεβαιότητα ως προς τις συνέπειες των πολιτικών που προτείνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση του πληθωρισμού, της παραγωγής και της απασχόλησης.
Υπό αυτό το πρίσμα, η Fed θα προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων, η ΕΚΤ θα επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE), ενώ η Bank of Japan θα μείνει σταθερή στην πολιτική ελέγχουν των αποδόσεων στα ομόλογα.
Η αμερικανικής επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η αποκλίνουσα πολιτική των κεντρικών τραπεζών, θα αυξήσει την ανοδική πίεση στο δολάριο.
Εν κατακλείδι, η Goldman εκτιμά ότι παραμένει η ασάφεια σχετικά με τις πολιτικές Trump και δεν αποκλείεται η θετική πρώτη αντίδραση στις αγορές να ανατραπεί στην πορεία.

Οι προβλέψεις της GS για το ΑΕΠ το 2017 




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης