Αναλύσεις

Φραγκιαδάκης (Εθνική): Καλή αρχή η έξοδος στις αγορές αρκεί να είναι διατηρήσιμη

Φραγκιαδάκης (Εθνική): Καλή αρχή η έξοδος στις αγορές αρκεί να είναι διατηρήσιμη
Δεν αρκεί να βγούμε μια φορά στις αγορές, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.
Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα πρέπει να γίνει υπό συνθήκες που να διασφαλίζουν τη διατηρησιμότητα της προσπάθειας, ανέφερε ο Λ. Φραγιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, απαντώντας σε ερώτηση του www.bankingnews.gr.
Ειδικότερα, η ερώτηση ήταν:
«Η Ελλάδα θα βγει σύντομα στις αγορές, με ένα επιτόκιο κατά 5 φορές υψηλότερο από εκείνο του ESM.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας, πρόσφατα είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βιαστεί να βγει στις αγορές.
Ποια είναι η θέση της ΕΤΕ;
Με τη σειρά του, ο Λ. Φραγκιαδάκης απάντησε:
«Δεν θέλω να μπω σε στρατόπεδα, ένθεν κακείθεν.
Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές πρέπει να γίνει υπό συνθήκες που να μην υπονομεύουν τη διατηρησιμότητα της προσπάθειας αυτής.
Δεν αρκεί να βγούμε μια φορά στις αγορές.
Παρ' όλα αυτά το κλίμα, σε αυτή τη φάση είναι καλό, επομένως θα είναι μια καλή αρχή εάν υπάρξει απόφαση εξόδου».

«Δεν ανησυχώ για τα stress tests»

Σε ερώτηση που ετέθη για τα stress tests που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο του 2018 ο διευθύνων σύμβουλος επισήμανε ότι δεν ανησυχεί για τα αποτελέσματα των stress tests, καθώς οι  ελληνικές τράπεζες έχουν αυξημένα κεφαλαιακά αποθέματα.
Για την αξιολόγηση των προβληματικών δανείων και προβληματικών ανοιγμάτων που θα πραγματοποιήσει στις ελληνικές τράπεζας η ΕΚΤ και ο SSM, τόνισε ότι θα επικεντρωθούν στο κατά πόσο οι τράπεζες τηρούν τους κανόνες και προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

«Έτοιμη η Εθνική να στηρίξει την οικονομία - Ήπια η αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ το 2017»

Η Εθνική Τράπεζα είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία, ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, με αφορμή τη συνεργασία της τράπεζας με 3 ερευνητικά ιδρύματα, το ΕΚΕΤΑ, το Αμ. Φλεμιγκ και το ΙΤΕ.
Ο Φραγκιαδάκης τόνισε ότι το 2017 αναμένεται να είναι χρονιά ήπιας ανάκαμψης με βελτίωση σε βασικούς τομείς της οικονομίας.
Οι θετικοί οιωνοί όμως δεν θα είναι αρκετοί για να μειώσουν άμεσα την ανεργία σε μονοψήφια ποσοστά και να εκμηδενίσουν τις απώλειες του ΑΕΠ
Για να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο όπου τα ερευνητικά κέντρα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης