Αναλύσεις

Τσίπρας: Αναβαθμίζουμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Σερβίας σε μια κρίσιμη περίοδο

Τσίπρας: Αναβαθμίζουμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Σερβίας σε μια κρίσιμη περίοδο
O πρωθυπουργός σημείωσε πως «υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υπάρξει ρεαλιστική προσέγγιση από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στο ζήτημα του ονόματος».
Αναβαθμίζουμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας Σερβίας σε μια κρίσιμη περίοδο τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αeksandar Vucic.
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Σερβίας γίνεται στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Όπως υπογράμμισε ο Α. Τσίπρας, «θέλουμε ως χώρα να παίξουμε το ρόλο της γέφυρας μεταξύ Σερβίας - ΕΕ».
«Επανέλαβα ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα αταλάντευτος υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας», ανέφερε ο Α. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υπάρξει ρεαλιστική προσέγγιση από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στο ζήτημα του ονόματος».
Συμφωνήσαμε να εντείνουμε τη συνεργασία μας σε θέματα ασφάλειας, τόνισε ο Α. Τσίπρας.
Tην θέση ότι ιστορικοί δεσμοί συνδέουν την Ελλάδα και τη Σερβία διατύπωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Σερβίας, Aleksandar Vucic.
«Η συνάντηση αυτή είναι το πρώτο βήμα για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων» είπε σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ο κ.Τσίπρας, ο οποίος συνεχάρη τον Vucic για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Σερβίας αναφέρθηκε στις συμφωνίες συνεργασίας που αναμένεται να υπογραφούν μετά το τέλος της συνάντησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης