Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Thomsen (ΔΝΤ): Καλοδεχούμενη η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων

tags :
Thomsen (ΔΝΤ): Καλοδεχούμενη η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδε νωρίτερα το Reuters, η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές τις επόμενες λίγες εβδομάδες
Στα σενάρια επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Poul Thomsen.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέδριο στο Ντουμπρόβνικ, δήλωσε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων θα είναι καλοδεχούμενη.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα (11/7/2017) το Reuters, επικαλούμενο επενδυτές και τραπεζίτες που βρίσκονται κοντά σε σχετικές συζητήσεις, μετέδιδε ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές τις επόμενες λίγες εβδομάδες.
Στο δημοσίευμα γινόταν ειδική αναφορά στις συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με επενδυτές στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα (Ιούνιο του 2017).
Σε αυτές τις συναντήσεις, το fund BlueBay Asset Management, εκτίμησε ότι τα μηνύματα που λαμβάνει από τους τραπεζίτες αναφέρουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδό της στις αγορές.
Συγκεκριμένα, ο Mark Dowding, εκπρόσωπος του fund, αναφέρει ότι η έξοδος στις αγορές δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες, προτού οι επενδυτές αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους της PIMCO και της Standish.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, κυβερνητικές πηγές διέψευδαν τις πληροφορίες περί άμεσης εξόδου στις αγορές, τονίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση.
Εν τω μεταξύ, τραπεζίτης ο οποίος συμβουλεύει την Ελλάδα για την επιστροφή της στις αγορές, δήλωσε στο Reuters ότι το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί τις συνθήκες και επιθυμεί να κινηθεί άμεσα, οπότε δεν αποκλείεται έξοδος σε μία ή δύο εβδομάδες.
«Εκτιμώ πως θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα ότι δεν εξαρτώνται πλέον από την τρόικα για χρηματοδότηση.
Πρόκειται περισσότερο για μια ''πολιτική δήλωση''», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, ένας άλλος τραπεζίτης δήλωσε πως η έκδοση ομολόγου τις επόμενες λίγες εβδομάδες είναι πιθανή -μολονότι μπορεί τελικά να πάει προς τα πίσω και για μετά τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο- αλλά και ότι η Ελλάδα θα στόχευε να αντλήσει τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ από τη συναλλαγή.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης