Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Goldman Sachs: Κάτω από τα 40 δολ. το πετρέλαιο αν δεν υπάρξει ένα «σοκ και δέος» από τον ΟΠΕΚ

Goldman Sachs: Κάτω από τα 40 δολ. το πετρέλαιο αν δεν υπάρξει ένα «σοκ και δέος» από τον ΟΠΕΚ
Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, ο ΟΠΕΚ πρέπει να ανακοινώσει την αύξηση των ορίων μείωσης του όγκου παραγωγής, προκειμένου να ταρακουνήσει τις αγορές.
Ο ΟΠΕΚ πρέπει να φέρει ένα «σοκ και δέος» στην αγορά πετρελαίου για να ανακάμψουν οι τιμές, αναφέρει σε έκθεσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, ο ΟΠΕΚ πρέπει να ανακοινώσει την αύξηση των ορίων μείωσης του όγκου παραγωγής με στόχο τη συρρίκνωση των παγκόσμιων αποθεμάτων, προκειμένου να ταρακουνήσει τις αγορές.
«Χωρίς παρόμοιες ενέργειες και χωρίς κάποια ένδειξη συνεχούς πτώσης των παγκόσμιων αποθεμάτων, καθώς και της δραστηριότητας εξόρυξης των ΗΠΑ, οι τιμές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάλυση της τράπεζας.
Η Goldman Sachs σηματοδοτεί τον κίνδυνο περαιτέρω πτώσης του πετρελαίου, αφού η τράπεζα στα τέλη Ιουνίου μείωσε την τριμηνιαία της πρόβλεψη για την τιμή αναφοράς του αμερικανικού αργού (WTI) στα 47,50 δολάρια το βαρέλι από 55 δολάρια που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
«Δεδομένου ότι η αγορά βλέπει ακόμη να υπάρχει υπερεπάρκεια προσφοράς και η ανησυχία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο για την κατάσταση που θα επικρατεί το 2018, πιστεύουμε ότι η άνοδος των τιμών θα χρειαστεί ένα σπρώξιμο, προερχόμενο από μία αισθητή βραχυπρόθεσμη μείωση της παραγωγής και από σημάδια επιβράδυνσης της παραγωγής αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου τις προσεχείς εβδομάδες», αναφέρεται στην έκθεση.
Καταλήγοντας οι αναλυτές της Goldman Sachs αναφέρουν ότι «συνεχίζουμε να πιστεύουμε, ότι υπάρχει άλλη μία ευκαιρία για τον ΟΠΕΚ να αυξήσει τα όρια μείωσης του όγκου παραγωγής, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο “σοκ και δέος” με δημόσια ανακοίνωση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης