Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Στο Eurogroup 23/1 ή 20/2/2017 η συμφωνία για β΄ αξιολόγηση - Μέτρα για χρέος με extra προαπαιτούμενα – QE 9/3/2017

Στο Eurogroup 23/1 ή 20/2/2017 η συμφωνία για β΄ αξιολόγηση - Μέτρα για χρέος με extra προαπαιτούμενα – QE 9/3/2017
Υπάρχει ένα σενάριο που θέλει οι δανειστές να ζητήσουν extra προαπαιτούμενα μέτρα για να συμφωνήσουν στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος....
Στις 5 Δεκεμβρίου του 2016 στο τακτικό Eurogroup δεν θα υπάρξει συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος.  
Με βάση πηγή που μίλησε στο bankingnews και η οποία παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις ανέφερε τα εξής:
«Στις 5 Δεκεμβρίου του 2016 δεν θα υπάρξει συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση καθώς ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες.
Περί τις 15 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για να αξιολογήσει το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Εάν στις 5 Δεκεμβρίου του 2016 στο τακτικό Eurogroup υπάρξει συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα χωρίς αναφορές στα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η έκθεση βιωσιμότητας δεν μπορεί να είναι θετική για την Ελλάδα.
Υπάρχει και ένα σενάριο που λέει και η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος να εξεταστούν 23 Ιανουαρίου του 2017, οπότε ή θα αναβάλλει το ΔΝΤ την έκθεση βιωσιμότητας ή εάν την παρουσιάσει θα είναι αρνητική.
Μετά τις 5 Δεκεμβρίου θα επανέλθουν οι δανειστές στην Ελλάδα.
Εάν υπάρξει συμφωνία στις 23 Ιανουαρίου του 2017 για την δεύτερη αξιολόγηση, τότε θα οριστικοποιηθούν και τα μέτρα για το χρέος σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα ώστε σε βάθος 2-3 μηνών να εφαρμοστούν.
Μόνο σε ένα τέτοιο αισιόδοξο σενάριο στις 9 Μαρτίου η ΕΚΤ θα εντάξει τα ελληνικά ομόλογα σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο πρόγραμμα QE.
Υπάρχει μια μικρότερη πιθανότητα η τελική συμφωνία να κλειδώσει στις 20 Φεβρουαρίου του 2017 και ίσως να δοθεί στις 9 Μαρτίου του 2017 η ποσοτική χαλάρωση.
Το ζητούμενο από όλα αυτά είναι ότι η Γερμανία έχει μια πολύ καθαρή άποψη.
Μόνο βραχυπρόθεσμα μέτρα τώρα όλα τα υπόλοιπα από το 2018 και θα δούμε το εύρος των μέτρων.
Πάντως η γενική αίσθηση που επικρατεί είναι ότι με την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα να ζητηθεί μια νέα λίστα προαπαιτούμενων που θα συνδεθούν με το bonus των βραχυπρόθεσμων μέτρων…
Ένα τέτοιο σενάριο δηλαδή extra μέτρα δεν έχει εκτιμηθεί, ούτε αναλυθεί και προφανώς θα δυσκολέψει την προσπάθεια της Ελλάδος»

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης