Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Pascal Lamy: Δύο επιλογές για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ - "Soft Trump" ή "Hard Trump";

Pascal Lamy: Δύο επιλογές για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ -
"Θα ήταν πολύ περίεργο αν μια σοβαρή πλειοψηφία στο Κογκρέσο πήγαινε ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρήσεων των ΗΠΑ"  δήλωσε ο πρώην γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου
Ο νέο-εκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ "Soft Trump" ή "Hard Trump" προσέγγισης αναλαμβάνοντας την προεδρία των ΗΠΑ τον Ιανουάριο δήλωσε ο πρώην γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Pascal Lamy στο CNBC.
Ο Pascal Lamy εξήγησε ότι η επιλογή που διαθέτει ο Donald Trump είναι αυτό που περιέγραψε ως "Hard Trump" -  υλοποιεί τις υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν εμπορικό πόλεμο με τις αναδυόμενες χώρες της αγοράς, όπως η Κίνα και το Μεξικό, αλλά ακόμη και μια ανεπτυγμένη περιοχή , όπως η Ευρώπη.
Η άλλη επιλογή του θα είναι να χαλιναγωγήσει τη ρητορική του και να ακολουθήσει μια πιο ανοικτή προσέγγιση ως "Soft Trump" δήλωσε ο Lamy ο οποίος πιστεύει  ότι ο Trump θα επιλέξει την τελευταία προσέγγιση, δεδομένου ότι είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένη με το τι θέλει ο πλειοψηφία του κόμματός του.
"Θα ήταν πολύ περίεργο αν μια σοβαρή πλειοψηφία στο Κογκρέσο πήγαινε  ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρήσεων των ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων των ΗΠΑ είναι τώρα πιο κοντά στη νέα οικονομία απ΄ ότι  στην παλαιά οικονομία" τόνισε ο Lamy στο CNBC.
Παρά το γεγονός ότι Trump διαθέτει  σημαντική υποστήριξη από τμήματα του πληθυσμού που πιστεύουν ότι υπήρξαν θύματα της παγκοσμιοποίησης, όπως στις  λεγόμενες περιοχές "Rust Belt",  αυτό όμως δεν είναι ο κινητήρας της ανάπτυξης της χώρας επεσήμανε ο Lamy.
«Υπάρχει περισσότερη αξία στη Silicon Valley ό, τι υπάρχει στο Rust Belt", ισχυρίστηκε.
Αυτή η ισορροπία της δυνητικής ανάπτυξης και συνεπώς εξουσίας μεταξύ των βιομηχανιών που ανταγωνίζονται για τις διάφορες πολιτικές θα ωθήσει τον εκλεγέντα Πρόεδρο να λάβει μια προσέγγιση "Soft Trump", κατέληξε ο Lamy.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης