Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Παρέμβαση Trump για το Κυπριακό ζητήσε ο Ν. Αναστασιάδης από τον Μ.Pens

Παρέμβαση Trump για το Κυπριακό ζητήσε ο Ν. Αναστασιάδης από τον Μ.Pens
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pens είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ν. Αναστασιάδη και τον Μ. Akinci
Τηλεφωνική επικοινωνία 20 λεπτών με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Mike Pens είχε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Pens για τις εξελίξεις στη Διάσκεψη για το Κυπρακό στο Κραν Μοντανά και τις προτάσεις που έχει καταθέσει και γραπτώς στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης που είχε νωρίτερα μαζί του.
Του ζήτησε δε να μιλήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Trump για το Κυπριακό με τον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan κατά τη σύνοδο των G20.
Από τη μεριά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να μεταφέρει στη Διάσκεψη τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο είχε επίσης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μustafa Akinci μετά την συνομιλία Pens- Αναστασιάδη.
Ο κ. Pens με tweet στον λογαριασμό του, λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στις δύο τηλεφωνικές επαφές που είχε με Αναστασιάδη και Akinci  προκειμένου να τους παροτρύνει να φτάσουν σε μια ιστορική διευθέτηση στο Κυπριακό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης