Αναλύσεις

Citigroup: Δύσκολα η Ελλάδα να επιστρέψει πλήρως στις αγορές το επόμενο 12μηνο

Citigroup: Δύσκολα η Ελλάδα να επιστρέψει πλήρως στις αγορές το επόμενο 12μηνο
Δεν αναμένεται η χώρα να χρησιμοποιήσει όλο το πακέτο των 86 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί για τις ανάγκες της.
Δύσκολο θεωρεί το ενδεχόμενο η Ελλάδα να έχει πλήρη πρόσβαση στις αγορές τους επόμενους 12 μήνες η Citigroup, παρά το γεγονός ότι αναμένει ότι αρκετά κεφάλαια από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης πιθανόν να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει η Citigroup μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η εκταμίευση των 8,5 δισ. ευρώ από την Ελλάδα, ανεβάζοντας στα 40,2 δισ. ευρώ τα κεφάλαια που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα.
Δεδομένου του ότι το πρόγραμμα διάσωσης λήγει τον Αύγουστο του 2018, δεν αναμένεται η χώρα να χρησιμοποιήσει όλο το πακέτο των 86 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί για τις ανάγκες της.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ESM αναφέρει πως το Συμβούλιο των Κυβερνητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε το Μνημόνιο Συμφωνίας (ΜΣ) με την Ελλάδα σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.
Αυτό ακολουθεί την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM για την Ελλάδα.
Το συμπληρωματικό μνημόνιο επικαιροποιεί τις δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση στο αρχικό Μνημόνιο που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2015.
Σύμφωνα με τον ESM οι κυβερνήτες του Μηχανισμού συζήτησαν επίσης ορισμένα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με τις εκκρεμείς νομικές υποθέσεις που αφορούν στους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ και τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), καθώς και την πρόοδο των προαπαιτούμενων ενεργειών που ζητεί το ΔΝΤ.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης