Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Κατάρ: Η κρίση στον Κόλπο πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου και όχι μέσω αποκλεισμού

tags :
Κατάρ: Η κρίση στον Κόλπο πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου και όχι μέσω αποκλεισμού
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας τόνισε ότι η Ντόχα χρειάζεται μία υγιή και εποικοδομητική σχέση με το Ιράν   
Στο γεγονός ότι το Κατάρ είναι διατεθημένο να καλωσορίσει κάθε σοβαρή προσπάθεια επίλυσης της κρίσης του Κόλπου, αναφέρθηκε σήμερα (5/7) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, μιλώντας σε think-tank διεθνών σχέσεων στο Λονδίνο.
Συγκεκριμένα, ο Abdulrahman al-Thani τόνισε ότι η κρίση με τις υπόλοιπες χώρες πρέπει να επιλυθεί μέσω του διαλόγου, και όχι μέσω «αποκλεισμού» της χώρας από τους γείτονές τους, γεγονός που μάλιστα χαρακτήρισε ως «πολιορκία, σαφής επιθετικότητα και προσβολή».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις σχέσης του Κατάρ με το Ιράν, επισημαίνοντας ότι και οι δύο πλευρές έχουν ανάγκη μία υγιή και εποικοδομητική σχέση, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι οι δύο χώρες μοιράζοντας ένα κοινό πεδίο εξορύξεων φυσικού αερίου.
Σημειώνεται ότι ένα από τα αιτήματα των τεσσάρων χωρών απέναντι στο Κατάρ προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός του, είναι η διακοπή κάθε δεσμού με το Ιράν, ενδεχόμενο το οποίο η Ντόχα απέρριψε κατηγορηματικά.
«Οποιαδήποτε και αν είναι τα επιπλέον μέτρα κατά του Κατάρ, χρειάζεται να τηρηθεί το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε ο Abdulrahman al-Thani, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, τονίζοντας ότι ακόμα και αν ο αποκλεισμός συνεχιστεί, θα πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει ότι θα παραδώσει ένα παγκόσμιο κύπελλο το οποίο θα είναι θελκτικό και ευχάριστο προς τον κόσμος.
Μάλιστα, τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικού του Κατάρ έρχονται καθώς οι Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Αίγυπτος συναντώνται προκειμένου να εξετάσουν περαιτέρω δράση κατά του Κατάρ.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης