Αναλύσεις

Ανησυχούν οι γερμανικές επιχειρήσεις για τον "προστατευτισμό" του Trump στο εμπόριο

tags :
Ανησυχούν οι γερμανικές επιχειρήσεις για τον
Οι γερμανικές εταιρείες αναμένεται να δημιουργήσουν 200.000 θέσεις εργασίας στο εξωτερικό φέτος, συμπεριλαμβανομένων 40.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες   
Το ενδεχόμενο ενός "εμπορικού πολέμου" με τις ΗΠΑ απεύχονται οι γερμανικές επιχειρήσεις, θεωρώντας ότι η "οικονομικά προστατευτική προσέγγιση" του Donald Trump απέναντι στο εμπόριο συνιστά το μεγαλύτερο κίνδυνο για τις υπερατλαντικές δραστηριότητές τους.
Η Ένωση των γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (DIHK) ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ρεκόρ του 50% των 4.000 γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό θεωρεί τις πολιτικές εξελίξεις με τις ΗΠΑ ως την κορυφαία απειλή για τις δραστηριότητές τους τους επόμενους 12 μήνες.
Μεταξύ άλλων, οι γερμανικές επιχειρήσεις ανησυχούν και για τις διαπραγματεύσεις περί εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τον οικονομικό προστατευτισμό.
Το 56% δήλωσαν ότι αναμένουν καλύτερες επιδόσεις, παρ' όλα αυτά, για τα κέρδη τους κατά τους επόμενους 12 μήνες.
Πάνω από το ένα τρίτο δήλωσαν ότι αναμένουν βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στις χώρες που βρίσκονται.
Χαρακτηριστικά, ο Volker Treier, επικεφαλής της DIHK δήλωσε ότι οι γερμανικές εταιρείες αναμένεται να δημιουργήσουν 200.000 θέσεις εργασίας στο εξωτερικό φέτος, συμπεριλαμβανομένων 40.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης