Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Απομακρύνεται ο στόχος για συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου

Απομακρύνεται ο στόχος για συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου
Οι δανειστές δεν αποκλείεται να ξανάρθουν στην  χώρα μας, είτε στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του EuroWorkingGroup  στις 28 Νοεμβρίου και του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, είτε αργότερα
Εκτός  χρονοδιαγράμματος βγαίνει η κυβέρνηση για μία συμφωνία «επί της αρχής» (Staff Level Agreement) με τους δανειστές μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Η πρώτη ημέρα  του δεύτερου κύκλου της διαπραγμάτευσης κατέδειξε ότι θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος και προσπάθεια προκειμένου οι δύο πλευρές να βρούνε κοινό σημείο αναφοράς.
Αυτά προκύπτουν από πηγές, που είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει από χθες η ελληνική πλευρά με τους επικεφαλής των θεσμών, οι οποίες εκτιμούν ότι όχι μόνο δεν επαρκεί ο χρόνος για συμφωνία στο EuroWorkingGroup της 28ης Νοεμβρίου αλλά ούτε καν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Όλα δείχνουν για οριστική συμφωνία τον Φεβρουάριο και αφού η ελληνική πλευρά ψηφίσει το νέο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που θα τις εξασφαλίσει την δόση των 6,1 δις. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι 7 ημέρες που απομένουν μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, οπόταν το κουαρτέτο θα αναχωρήσει από την Αθήνα (24 Νοεμβρίου είναι η εορτή των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ και το ΔΝΤ θέλει να είναι εκεί), δεν φθάνουν για να κλείσουν τα ανοικτά μέτωπα της β΄ αξιολόγησης.
Τα οποία αποδεικνύονται πολύ περισσότερα απ’ ότι υπολόγιζε αρχικά η κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης