Αναλύσεις

Costello (θεσμοί): Ρεαλιστικός ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 2% μετά το 2022

Costello (θεσμοί): Ρεαλιστικός ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα 2% μετά το 2022
Η Ελλάδα βρίσκεται στο τελευταίο έτος του τρίτου προγράμματος διάσωσης, επισήμανε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα, πως η χώρα είναι σε «στέρεη βάση»
Κοινός στόχος είναι να ολοκληρώσει η Ελλάδα το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης το 2018 τόνισε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στους θεσμούς, Declan Costello.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σε αποκλειστική του δήλωση στην ΕΡΤ τόνισε, πως οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά το καλοκαίρι για την τρίτη αξιολόγηση, που αφορά στην εφαρμογή των μέτρων, τα οποία θεσπίστηκαν στην πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση.
Ο Costello σημείωσε, πως είναι λίγα πλέον όσα πρέπει νομοθετηθούν, κυρίως στους δημοσιονομικούς στόχους, στους οποίους όπως είπε, η Ελλάδα είναι εντός τροχιάς.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο τελευταίο έτος του τρίτου προγράμματος διάσωσης, επισήμανε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα, πως η χώρα είναι σε « στέρεη βάση» και κοινός στόχος είναι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και να σταθεί «στα πόδια της».  
O εκπρόσωπος της ΕΕ στους θεσμούς χαρακτήρισε εκπληκτικές τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών να υιοθετήσουν και στη συνέχεια να εφαρμόσουν τα 140 προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, γεγονός που επέτρεψε στο Eurogroup να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ.ευρώ,
«Αυτό ελπίζουμε ότι θα σηματοδοτήσει το τέλος της αβεβαιότητας, η οποία επηρέασε την ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες» σημείωσε ο Costello.
O Ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτήρισε ρεαλιστικούς τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 2% μετά το 2022.
«Επίσης, το Eurogroup συγκεκριμενοποίησε μέτρα για το χρέος, τα οποία θα εφαρμοστούν τον Αύγουστο του 2018, μετά το τέλος του προγράμματος.
Αυτό θα επέτρεπε, να σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα καταβάλει τίποτε για τα δάνεια στον EFSF έως το 2038», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης