Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Ποιοί υπουργοί του οικονομικού επιτελείου και επιχειρηματίες παρευρέθησαν στο δείπνο Ομπάμα

Ποιοί υπουργοί του οικονομικού επιτελείου και επιχειρηματίες παρευρέθησαν στο δείπνο Ομπάμα
Σύσωμο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο
Πέραν του προέδρου Ομπάμα και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών κ. Τζακ Λιού μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι  παρουσίες του οικονομικού επιτελείου καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου στο Προεδρικό Μέγαρο για το δείπνο προς τιμήν του Αμερικάνου Προέδρου την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016.
Μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας που παραυρέθηκαν  για το δείπνο προς τιμήν του προέδρου Ομπάμα ήσαν ο κ. Σίμος Αναστασόπουλος,πρόεδρος του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ.Θεόδωρος Φέσσας , ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Χρήστος Μίχαλος και ο πρόεδρος ττου ΣΕΤΕ κ. Α.Ανδρεάδης
Από κυβερνητικής πλευράς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, ο υπουργος Οικονομικών  Ευκλείδης Τσακαλώτος  και οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής κ ΜΜΕ Ν. Παππάς, Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος, Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γ. Τσίπρας, και ο γγ της κυβέρνησης Μ. Καλογήρου,σύμφωνα με το iefimerida.gr
 
Στην αντιφώνησή του ο πρόεδρος Ομπάμα προς τον πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

"Απόψε θέλω να ξέρετε ότι καθώς εργάζεστε για να πάει η χώρα σας μπροστά θα έχετε πάντα την υποστήριξη και την φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών" υπογράμμισε ο Πρόεδρος Ομπάμα.
Ο κ. Ομπάμα στην αντιφώνησή του επικαλέστηκε "μια στιγμή της κοινής μας ιστορίας", καθώς "το 1821 όταν η Ελλάδα ξεκίνησε τον αγώνα για την ανεξαρτησία της, ένας Έλληνας πατριώτης έγραψε μια επιστολή προς την αμερικανική κυβέρνηση κάνοντας έκκληση για βοήθεια.
Έγραψε λοιπόν: "Αν και μας χωρίζει μια πλατιά θάλασσα, οι αρετές των Αμερικανών είναι ίδιες με τις δικές μας."
Και πρόσθεσε: "Σας θεωρούμε φίλους, συμπατριώτες και αδελφούς."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης