Αναλύσεις

Deutsche Bank: Επικίνδυνη για το δολάριο η επιθετική στροφή των κεντρικών τραπεζών

Deutsche Bank: Επικίνδυνη για το δολάριο η επιθετική στροφή των κεντρικών τραπεζών
O επιθετικός συντονισμός των κεντρικών τραπεζών σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο δολάριο, αναφέρει η γερμανική τράπεζα.
Για συντονισμένη στροφή από τις κεντρικές τράπεζες του αναπτυγμένου κόσμου σε μια πιο επιθετική κατεύθυνση κάνει λόγο ο George Saravelos, στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank.
«Αυτός ο συντονισμός επιβεβαιώθηκε σιωπηρά από το σχόλιο του Draghi (επικεφαλής της ΕΚΤ) όπου τόνισε τη σημασία του συντονισμού των κεντρικών τραπεζών της G20 για να διατηρηθεί χαμηλή η αστάθεια της αγοράς.
Το σιωπηρό μήνυμα εδώ είναι, ότι εάν όλες οι κεντρικές τράπεζες ακουστούν hawkish ταυτόχρονα τότε η απόκλιση -και κατά συνέπεια η μεταβλητότητα των ισοτιμιών- θα παραμείνει χαμηλή» επισημαίνεται στη σχετική ανάλυση.
Το πρόβλημα ωστόσο με αυτή τη σύγκλιση είναι ότι η Fed έχει ήδη αρχίσει η σύσφιξη της πολιτικής της ενώ οι άλλες τράπεζες μόλις τώρα έχουν αρχίσει να σκέφτονται έτσι.
Σύμφωνα με τον Saravelos, με την επόμενη μεγάλη ερώτηση για την αγορά, να είναι το timing της «προσγείωσης» της Fed, ο hawkish συντονισμός σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο δολάριο.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης