Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Obama: Όσο προχωρείτε θα έχετε δίπλα σας τις ΗΠΑ

Obama: Όσο προχωρείτε θα έχετε δίπλα σας τις ΗΠΑ
«Είμαστε, βαθιά ευγνώμονες για την συμμαχία με τον ελληνικό λαό, έχουμε εμπνεύσει ο ένας τον άλλο στους αγώνες μας για ανεξαρτησία έχουμε σταθεί δίπλα – δίπλα σε καλές και κακές εποχές. Θα έχετε πάντα την υποστήριξη και τη φιλία του αμερικανικού λαού» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος
«Οσο προχωρείτε θα έχετε δίπλα σας τις ΗΠΑ» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barak Obama και την ομιλία του στο επίσημο δείπνο που παραθέτει αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
«Είμαστε, βαθιά ευγνώμονες για την συμμαχία με τον ελληνικό λαό, έχουμε εμπνεύσει ο ένας τον άλλο στους αγώνες μας για ανεξαρτησία έχουμε σταθεί δίπλα – δίπλα σε καλές και κακές εποχές. Θα έχετε πάντα την υποστήριξη και τη φιλία του αμερικανικού λαού» συνέχισε.
Ο αμερικανός πρόεδρος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, εξήρε τον ελληνικό λαό ενώ δήλωσε ότι «είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι στην Ελλάδα, και σας ευχαριστώ για τη θέρμη που μας υποδεχτήκατε». Ο Obama δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει και ελληνικές λέξεις στην ομιλία του καθώς ξεκίνησε με «καλησπέρα» και  κατέληξε με την πρόποση «στην  υγεία σας» στα ελληνικά.
Στην προσφώνηση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να επιστρέψει στις αρχές από τις οποίες ξεκίνησε, επισημαίνοντας πως αυτές θα οι αρχές θα αφήσουν στο μακρινό παρελθόν τον εφιάλτη του ναζισμού. Koινό μας σύμβολο, τόνισε, θα είναι η Omaha beach στη Νορμανδία, κάνοντας σχόλιο για την ακτή που αποβιβάστηκε ο αμερικανικός στρατός για να δώσει τέλος στη ναζιστική απειλή.
«Σεβόμαστε τον πρόσφυγα και τον αντιμετωπίζουμε με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης αναμένουμε αντίστοιχη αλληλεγγύη που δυστυχώς δεν ήταν η αναμενόμενη» δήλωσε ακόμη ο Προκόπης Παυλόπουλος ζητώντας την παρέμβασή του. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη να δοθεί τέλος στον πόλεμο της Συρίας ώστε να αντιμετωπιστεί και η τρομοκρατική απειλή του ISIS.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια του δείπνου, που βρίσκεται σε εξέλιξη παρουσιάζεται έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον,  από παριστάμενους επιχειρηματίες, για την σύναψη συμφωνιών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης