Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Regling: Εάν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, τότε η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2017 ή στις αρχές του 2018

tags :
Regling: Εάν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, τότε η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2017 ή στις αρχές του 2018
«Έχουμε δει πρόοδο, ορισμένες φορές υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά είμαστε ευτυχείς για το πακέτο μεταρρυθμίσεων το οποίο έχει συμφωνηθεί»
Αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης στις αρχές του Ιουλίου 2017 αλλά και για έξοδο της χώρας στις αγορές εμφανίστηκε σήμερα (28 Ιουνίου 2017) ο επικεφαλής του Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο υπουργείο Οικονομικών.
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εκτίμησε ότι «εάν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα εφαρμόζεται κανονικά, τότε μπορεί να συμβεί αργότερα το 2017 ή στις αρχές του 2018».
Ο κ. Regling ρωτήθηκε επίσης και για το εάν είναι ικανοποιημένος από τα ρυθμό εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.
«Έχουμε δει πρόοδο, ορισμένες φορές υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά είμαστε ευτυχείς για το πακέτο μεταρρυθμίσεων το οποίο έχει συμφωνηθεί», απάντησε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Regling μεταβαίνει αυτή τη στιγμή στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο είχε ξεκινήσει από τις 16:30 και διήρκησε περίπου μία ώρα.
Μεγάλο «αγκάθι» παραμένει το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, καθώς ο ESM θεωρεί ότι δεν θα χρειαστεί, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια.
Σημειώνεται ότι ο κ. Regling είναι παρών στο σημερινό συνέδριο του Economist και θα βρεθεί στο ίδιο πάνελ με τον κ. Τσακαλώτο όπου και θα συζητήσουν για το ελληνικό πρόγραμμα.
Ειδικότερα τα θέματα του συνεδρίου είναι:
- Η Ευρώπη απέναντι σε ένα συνεχώς ογκούμενο κύμα κατά της πολιτικής συνεχούς λιτότητας
- Η μισοτελειωμένη δουλειά του ESM με την Ελλάδα

Αύριο, Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 07:45, ο κ. Regling θα συναντήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης