Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Draghi: H EKT δεν μπορεί να διεξάγει πλήρη έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος

tags :
Draghi: H EKT δεν μπορεί να διεξάγει πλήρη έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος
Την πόρτα ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της (QE) ΕΚΤ έκλεισε για ακόμα φορά ο επικεφαλής της Τράπεζας, Mario Draghi, βάζοντας προς το παρόν τουλάχιστον τέλος σε κάθε συζήτηση τέτοιου είδους.
Η ΕΚΤ δεν μπορεί να προχωρήσει σε πλήρη έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, αναφέρεται ο κ. Draghi σε απαντητική επιστολή προς τον ευρωβουλευτή Νίκο Χούντη.
Κι αυτό λόγο έλλειψης των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ επεσήμανε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Για την ιστορία και μόνο επισημαίνεται ότι στο παρελθόν ο Mario Draghi έχει συνδέσει άμεσα την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Συγκεκριμένα έχει επισημάνει μετά τη λήψη των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και μετά θα αποφασίσει για την ένταξη των ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά επιβεβαιώνουν για ακόμα μία φορά το bankingnews.gr που από καιρό τώρα επισημαίνει ότι ούτε το ΔΝΤ ούτε η ΕΚΤ μπορούν να προχωρήσουν σε έκθεση για βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εάν πρώτα δεν ληφθούν μέτρα για την ελάφρυνση του.
Επίσης, πολλές φορές το bankingnews.gr έχει επισημάνει ότι ακόμα αν είχαν ληφθεί μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, στο δυσμενές σενάριο το χρέος θα ήταν μη βιώσιμο.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης