Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Σκουρλέτης: Στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

Σκουρλέτης: Στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ
Δεν οδηγεί πουθενά η πρόταση που καταθέτουν οι συμβασιούχοι υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών.
Σήμερα (26/6) το απόγευμα αναμένεται η κυβέρνηση να καταθέσει τη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη να υποστηρίζει πως η ρύθμιση αυτή θα ψηφιστεί άμεσα.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε πως η πρόταση που καταθέτουν οι συμβασιούχοι δεν οδηγεί πουθενά βάσει και των αποφάσεων του ΣτΕ, χαρακτηρίζοντας εκτός τόπου και χρόνου την πρόταση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
«Με τη νέα ρύθμιση οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα έχουν δουλειά τρεις μήνες παραπάνω, έως τον Μάρτιο.
Αν δεν δεχθούν την πρόταση ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες» είπε ο κ.Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι μπορεί στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να υπάρξει μοριοδότηση για τους ήδη συμβασιούχους (σε συνεννόηση με τον ΑΣΕΠ).
Ο υπ. Εσωτερικών τόνισε ότι οι προσλήψεις μπορούν να ξεπεράσουν τις 2.500 εφόσον προβλέπεται από τους κανονισμούς των δήμων και μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδά τους ενώ εκτίμησε ότι στο τέλος οι συμβασιούχοι θα υπογράψουν τις νέες συμβάσεις και θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Σημειώνεται πως νωρίτερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ –ΟΤΑ παρουσίασε τη δική της πρόταση για το θέμα των συμβασιούχων.
Βάσει αυτής, η ΠΟΕ – ΟΤΑ προτείνει έναν κλειστό διαγωνισμό, μέσω ΑΣΕΠ, με μοριοδότηση προκειμένου να μονιμοποιηθούν οι 10.000 συμβασιούχοι, των οποίων η ανανέωση των συμβάσεων κρίθηκε αντισυνταγματική από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ο Ν. Τράκας, πρόεδρος της ΠΟΕ –ΟΤΑ υποστήριξε ότι το Σύνταγμα επιτρέπει την διεξαγωγή τέτοιων διαγωνισμών, σύμφωνα με το άρθρο 103 και ειδικότερα στις παραγράφους 3 και 7 ενώ ανέφερε ότι η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητά την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, που επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας των δήμων.
Την πρόταση τους αναμένεται να καταθέσουν στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όπου και θα καταλήξει η πορεία τους.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης