Αναλύσεις

Tajani (Ευρωκοινοβούλιο): Η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμένει αδύναμη και αδιάφορη απέναντι στο μεταναστευτικό

tags :
Tajani (Ευρωκοινοβούλιο): Η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμένει αδύναμη και αδιάφορη απέναντι στο μεταναστευτικό
Η ανάγκη για κεντρικό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου τονίστηκε σε συνέδριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο   
Η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμένει αδύναμη ή αδιάφορη απέναντι στο μεταναστευτικό, δήλωσε σήμερα (21/6/2017) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, στο Συνέδριο για τη Μετανάστευση που πραγματοποιήθηκε στην Ευρωβουλή.
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμένει αδύναμη ή αδιάφορη, δεν είναι αυτό που ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές της», δήλωσε ο Tajani.
«Η Ελλάδα και η Ιταλία πρέπει να διαχειριστούν τεράστιο μέρος των αιτήσεων ασύλου, και αυτό είναι άδικο.
Επίσης, διενεργούν ελέγχους στη Μεσόγειο και σώζουν ζωές», σημείωσε ο ίδιος.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, τόνισαν σήμερα την ανάγκη για άμεση επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων για το μεταναστευτικό.
Οι δύο άνδρες, όπως επίσης και η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Federica Mogherini, πρότειναν ένα κεντρικό σύστημα ασύλου, με καταμερισμό των ευθυνών και των βαρών μεταξύ των κρατών-μελών.
Παράλληλα, τόνισαν, ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η εσωτερική ασφάλεια της Ε.Ε., να αντιμετωπιστούν τα αίτια που προκαλούν τις μεταναστευτικές ροές και να διασφαλιστεί ένα σταθερό κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον στις χώρες εκτός Ε.Ε., που θα περιλαμβάνει και ενίσχυση των λαών της Αφρικής.
«Με ευθύνη και αλληλεγγύη, δεν θα αφήσουμε χωρίς βοήθεια κανέναν που βρίσκεται σε ανάγκη», ανέφερε ο Juncker.
«Πρέπει να συμπληρώσουμε και να ενισχύσουμε τη βάση όσων έχουμε χτίσει.
Μένουν πολλά να κάνουμε και θα τα κάνουμε μαζί», πρόσθεσε, προτείνοντας, για μια ακόμα φορά, την εναρμόνιση των προτύπων ασύλου, ώστε να μην υπάρχει διαφορά από χώρα σε χώρα.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε επίσης πως θα διατεθούν 200 εκατ. ευρώ το 2017, για δράσεις που αφορούν χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Επιπλέον, έχει συσταθεί ταμείο με 4,9 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τον Νίγηρα, τη Σενεγάλη και το νότιο Σουδάν, ενώ έχει δρομολογηθεί και πρόγραμμα εξωτερικών επενδύσεων για την Αφρική και γειτονικές χώρες.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Dario Scannapieco, συμπλήρωσε πως οι επενδύσεις στη Βόρεια και Δυτική Αφρική θα φέρουν 38.000 θέσεις εργασίας.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης