Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την Sunlight - Εισαγωγή Εταιρικού Ομολόγου

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την Sunlight - Εισαγωγή Εταιρικού Ομολόγου
Το παραδοσιακό καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτύπησε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight κ. Βασίλειος Μπίλλης.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα 21/6/2017 την Sunlight, στο πλαίσιο της εισαγωγής και έναρξης διαπραγμάτευσης του Εταιρικού της Ομολόγου.
Το παραδοσιακό καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτύπησε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight κ. Βασίλειος Μπίλλης.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, υποδέχθηκε τη διοίκηση της εταιρείας και τους καλεσμένους της εκδήλωσης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πετυχημένη έκδοση του εταιρικού ομολόγου της Sunlight.
Σημείωσε δε ότι η σημαντική υπερκάλυψη της έκδοσης είναι ενδεικτική της εκτίμησης που απολαμβάνει η εταιρεία από τους επενδυτές.
Ο κ. Γεωργάνας ειδικότερα επεσήμανε ότι: «έχει εκτιμηθεί ιδιαιτέρως η συνεισφορά επιχειρήσεων σαν τη Sunlight σε όσα έχει επιτύχει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια.
Η συμβολή αυτών των επιχειρήσεων στην ισορροπία του ισοζυγίου πληρωμών είναι καίρια. Αυτή η επιτυχία είναι σημαντική και πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να διευρυνθεί.
Μπορούν δε αυτές οι επιχειρήσεις με ανταγωνιστικό κόστος χρηματοδότησης να επιτύχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».
Αναφερόμενος στην αγορά εταιρικών ομολόγων ο κ. Γεωργάνας σημείωσε ότι: «η νέα αγορά έχει ξεκινήσει δυναμικά και η συμβολή της στη χρηματοδότηση των επενδύσεων και της παραγωγής στο μέλλον προβλέπεται πολύ σημαντική.
Σπουδαίο ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξή της θα παίξει η αποτελεσματική λειτουργία της δευτερογενούς αγοράς. Κανείς επενδυτής δεν πρέπει να αισθανθεί εγκλωβισμένος.
Όλοι οι συμμετέχοντες της αγοράς και φυσικά και οι εκδότριες εταιρείες πρέπει να κινηθούν με αίσθημα ευθύνης ώστε να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στα εταιρικά ομόλογα».
Τόνισε δε ότι: «από την πλευρά του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα πράξουμε τα δέοντα, αλλά και η ευθύνη των εκδοτών είναι προφανής».
Κλείνοντας ευχήθηκε στην εταιρεία καλή «σταδιοδρομία» στην αγορά των εταιρικών ομολόγων.
Μια αγορά με την οποία οι εταιρείες έχουν συνεχή σχέση μέσω των επαναλαμβανόμενων εκδόσεων ώστε τα επιτόκια που επιτυγχάνονται να είναι ικανοποιητικά και για τα δύο μέρη  τους εκδότες και τους επενδυτές.
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Βασίλειος Μπίλλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την εισαγωγή της Συστήματα Sunlight σε νέα αναπτυξιακή τροχιά.
Η είσοδος της εταιρείας στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενισχύει το κύρος της Sunlight, στηρίζει το αναπτυξιακό μας πλάνο και ενδυναμώνει τη θέση μας στον παγκόσμιο στίβο της αγοράς ενέργειας.
Έχουμε τη βεβαιότητα ότι στα χρόνια που έρχονται η Συστήματα Sunlight θα διαδραματίσει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στον πολλά υποσχόμενο ενεργειακό κλάδο ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

www.worldenergynews.gr

panagiotis