Επιχειρήσεις

Mε κοινή γραμμή στη Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ στις 23/6 Δημόσιο και Όμιλος Λάτση, κατόπιν συμφωνίας

Mε κοινή γραμμή στη Γενική Συνέλευση   των ΕΛΠΕ στις 23/6 Δημόσιο και Όμιλος Λάτση, κατόπιν συμφωνίας
Επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο μερών
Συμφωνία μεταξύ του Ελληνκού Δημοσίου και της Paneuropean του Ομίλου Λάτση επετεύχθη και αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την Τετάρτη 21 Ιουνίου.
Αποτέλεσμα αυτού θα είναι τα δύο μέρη να κατέβουν με κοινή πρόταση την Παρασκευή 23 Ιουνίου στην Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ.
Η δίοικηση της εταιρίας Στεργιούλη - Τσοτσορού εξάλλου χαίρει αποδοχής και από τις δύο πλευρές και αυτό θα επισφραγιστεί.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο Ομιλος έχει μπροστά του άμεσα κρίσιμες αποφάσεις σε σχέση τουλάχιστον με τις συμμετοχές του στον υπό ιδωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ.
Όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις για τους υδρογονάνθρακες αυτές θα είναι ώριμες σε 2 χρόνια από σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και άρα υπάρχει χρόνος για τους σχετικούς σχεδιασμούς.
Ο Όμιλος Λάτση μέσω της Paneuropean ελέγχει το 45,47% των ΕΛΠΕ έναντι ποσοστού 35% του δημοσίου ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται στα χέρια μικροεπενδυτών.

Οπως είναι γνωστό κατά την γενική συνέλευση στις 24/5/2017 το αίτημα της Paneuropean για αναβολή με το σκεπτικό ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μετόχων της εταιρίας και του δημοσίου και η αναβολή τελικά για τις 23 Ιουνίου 2017, δημιούργησε εικόνα διαφωνίας των δύο μερών.
Η στάση πάντως του πρωθυπουργού τότε ήταν ξεκάθαρη και συγκεκριμένη, όπως τουλάχιστον φάνηκε από την δήλωση, «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις», αναφερόμενος στο δίδυμο Ευστάθιος Τσοτσορός (πρόεδρος) και Γρηγόρης Στεργιούλης (διευθύνων σύμβουλος).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης