ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

19/06/2017 11:55

Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Στο πλαίσιο του εργασιακού μοντέλου της επιχείρησης οι μετακινήσεις εργαζομένων

Τονίζει ότι οι μετακινήσεις γίνονται με «κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια και διαδικασίες» και για τις οποίες «έχουν γίνει εξαντλητικές διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα».
Απάντηση στην ΕΤΕ ΔΕΗ για την μετακίνηση εργαζομένων από μονάδες της επιχείρησης που έχουν παύσει να λειτουργούν, δίνει με επιστολή του ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης.
Όπως υποστηρίζει, το θέμα αντιμετωπίζεται με «ευαισθησία» και «ενδιαφέρον» από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την ιεραρχία της εταιρείας.
Τονίζει δε, ότι οι μετακινήσεις γίνονται με «κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια και διαδικασίες» και για τις οποίες «έχουν γίνει εξαντλητικές διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα».
Αναλυτικά, ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρει:
«Κατανοώ πλήρως την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στους εργαζομένους που μετακινούνται από τις μονάδες που έχουν παύσει να λειτουργούν.
Η ίδια ευαισθησία και ενδιαφέρον υπάρχουν και στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην ιεραρχία.
Ωστόσο μια κατάσταση, υποαπασχόλησης ή και μη απασχόλησης, κάθε άλλο παρά υγιής, επιβάλλεται επί τέλους να τερματιστεί, όπως αποφάσισε και το Δ.Σ.
Άλλωστε μια μετάθεση από καταργούμενη θέση δεν είναι παρά ευκαιρία απασχόλησης που προσφέρει η ΔΕΗ εξαιτίας ακριβώς του συγκεκριμένου χαρακτήρα της.
Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης, σας είναι γνωστό ότι εφαρμόζονται με σχολαστικότητα κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια και διαδικασίες, οι οποίες -σε αντίθεση με ότι θα συνέβαινε σε περίπτωση επιχείρησης άλλου χαρακτήρα- έχουν ήδη διαρκέσει μεγάλο διάστημα και έχουν γίνει εξαντλητικές διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα.
Η στήριξη αυτής της διαδικασίας είναι στήριξη της ίδιας της ΔΕΗ και του δημόσιου χαρακτήρα της, και βέβαια στήριξη των ίδιων των εργαζομένων και της φιλοσοφίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στην επιχείρηση.
Ας περιφρουρήσουμε λοιπόν όλοι, ο καθένας από την πλευρά του, την ουσία του μοντέλου των εργασιακών σχέσεων που υφίστανται στην Επιχείρησή μας, και το οποίο όπως γνωρίζετε περισσότερο από κάθε άλλον, βρίσκεται στο στόχαστρο.
Άλλωστε και οι εργαζόμενοι που μετατίθενται, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, δεν ζουν μακριά από την κοινωνία και γνωρίζουν πολύ καλά τις καταστάσεις που επικρατούν.

www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.