Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πτώση κερδών 13% για την RWE το 9μηνο του 2016 λόγω πιέσεων από τις ΑΠΕ

Πτώση κερδών 13% για την RWE το 9μηνο του 2016 λόγω πιέσεων από τις ΑΠΕ
H RWE και ο έτερος ενεργειακός κολοσσός της Γερμανίας Eon, έχουν πληγεί από την επιλογή της κυβέρνησης της χώρας να στραφεί προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Μείωση κερδών κατά 13% στα 3,8 δις. ευρώ το 9μηνο του 2016 σε ετήσια βάση ανακοίνωσε ο Γερμανικός κολοσσός ενέργειας RWE, αποδίδοντας την πτώση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η συμβατική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της στροφής στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές.
Όπως αναφέρει η Financial Times, η RWE και ο έτερος ενεργειακός κολοσσός της Γερμανίας Eon, έχουν πληγεί από την επιλογή της κυβέρνησης της χώρας να στραφεί προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, επιδοτώντας την κατασκευή αιολικών και ηλιακών πάρκων.
Οι δύο εταιρείες έχουν διασπάσει τις δραστηριότητες τους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συμβατικές πρώτες ύλες και ΑΠΕ.
Η Eon δημιούργησε μια θυγατρική της εταιρεία, την Uniper, στην οποία μεταβίβασε τις συμβατικές πηγές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και η ίδια διατήρησε την παραγωγή από ΑΠΕ.
Η RWE διαχώρισε την πράσινη ενέργεια και το πλέγμα των επιχειρήσεών της σε μια νέα θυγατρική, την Innogy.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η πτώση οφείλεται στο ότι η ηλεκτρική ενέργεια που παρήχθηκε, πωλήθηκε σε χαμηλότερες τιμές χονδρικής από ό, τι το 2015, κάτι που είχε αρνητική επίδραση στα κέρδη, ειδικά για τις μονάδες λιγνιτικής και πυρηνικής ενέργειας.
Ωστόσο, η RWE δεν άλλαξε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, αναμένοντας ότι το EBITDA θα κινηθεί μεταξύ 5,2 και 5,5 δις. ευρώ για το 2016.
Πάντως, ο Γερμανικός κολοσσός έχει δει κάποια «ανακούφιση» από την Innogy, η οποία εμφανίζει έσοδα 2,6 δισ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης