Επιχειρήσεις

Οι διαφωνίες "φρενάρουν" την IPO της Aramco

tags :
Οι διαφωνίες
Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας προκρίνει τη Wall Street και τα στελέχη της Aramco “ψηφίζουν” LSE
Η προγραμματισμένη δημόσια εγγραφή  της Saudi Aramco για το 2018  φαίνεται ότι επιβραδύνεται εξαιτίας της διαφοράς μεταξύ της κυβερνώσας οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και των στελεχών της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας σχετικά με τον κατάλογο των μετοχών της, ανέφερε η Wall Street Journal σε δημοσίευμα της την Τετάρτη 14/6/2017.
Τα στελέχη της  Saudi Arabian Oil Co  γνωστή ως Aramco πιέζουν τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και τον γιο του, αναπληρωτή πρωθυπουργό Mohammed bin Salman, για την εγγραφή της γιγαντιαίας κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ανέφερε το η WSJ  επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα.
 Τα στελέχη της Aramco πιστεύουν ότι η εγγραφή στις Ηνωμένες Πολιτείες θα εκθέσει την εταιρεία σε μεγαλύτερους νομικούς κινδύνους, μεταξύ των οποίων και ενδεχόμενες αγωγές μετόχων, ανέφερε η εφημερίδα.
 Όμως, σύμφωνα με την έκθεση, το βασιλικό δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας ευνοεί το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εν μέρει λόγω των μακροχρόνιων πολιτικών δεσμών του βασιλείου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και επειδή η αγορά των ΗΠΑ αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη  δεξαμενή κεφαλαίων στον κόσμο.
 Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζουν να διαθέσουν μέχρι και το 5% του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου παγκοσμίως τόσο στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ, το Tadawul όσο και σε μία ή περισσότερες διεθνείς αγορές σε IPO που θα μπορούσε να αντλήσει  100 δις. δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης