Επιχειρήσεις

Παραμένει στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Fiat Chrysler για εμπλοκή στο σκάνδαλο εκπομπής ρύπων

tags :
Παραμένει στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Fiat Chrysler για εμπλοκή στο σκάνδαλο εκπομπής ρύπων
Η δίωξη από το υπουργείο για το παράνομο λογισμικό ασκήθηκε τον περασμένο Μάιο, και αφορούσε τα μοντέλα SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας με κινητήρες ντίζελ   
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει τις έρευνες για ενδεχόμενη εμπλοκή της Fiat Chrysler Automobiles σε σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων, με την τελική εκτίμηση να αναμένεται σε «εβδομάδες ή ακόμη και μήνες», σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας εκ των δικηγόρων που ασχολούνται με την υπόθεση.
Η δίωξη από το υπουργείο για το παράνομο λογισμικό ασκήθηκε τον περασμένο Μάιο, και αφορούσε τα μοντέλα SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας με κινητήρες ντίζελ
Η καταγγελία που κατατέθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 και υποστήριζε ότι σχεδόν 104.000 οχήματα με κινητήρες 3.0D EcoDiesel εξοπλίστηκαν με λογισμικό που έκαναν τα συστήματα ελέγχου εκπομπών των οχημάτων, να λειτουργούν διαφορετικά και λιγότερο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια ορισμένων συνθηκών οδήγησης, σύμφωνα με δήλωση του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).
Η αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει πολιτικές κυρώσεις για πιθανές παραβιάσεις του νόμου για καθαρό περιβάλλον, σύμφωνα με την EPA.
Η καταγγελία έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων που απέτυχαν να γεφυρώσουν ένα χάσμα μεταξύ της εταιρείας και των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τη φύση των βαθμονομήσεων εκπομπών που χρησιμοποιήθηκαν για τα SUVs Jeep Grand Cherokee 2014-2016 και τα Ram Pick Ups 1500 με κινητήρες ντίζελ.
Οι εκπομπές ντίζελ της Fiat Chrysler είναι επίσης αντικείμενο ποινικής έρευνας στις ΗΠΑ.
Η Volkswagen αντιμετώπισε το μεγαλύτερο σκάνδαλο της σύγχρονης ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας όταν αναγνώρισε το 2015 ότι περίπου 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα παγκοσμίως εξοπλίστηκαν με τις αποκαλούμενες συσκευές μείωσης ρύπων και ενσωματωμένους αλγόριθμους που χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμές εκπομπών.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεσμευτεί να δαπανήσει πάνω από 24,5 δις. δολάρια στη Βόρεια Αμερική για να διευθετήσει νομικές αξιώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και ποινικών υποθέσεων που υποβλήθηκαν πέρυσι από την αμερικανική κυβέρνηση, και να αγοράσουν πίσω ή να επισκευάσουν περίπου 560.000 οχήματα.
Σε αντίθεση με τη VW, η Fiat Chrysler διαβεβαίωσε σθεναρά ότι δεν προσπάθησε να εξαπατήσει τις αμερικανικές αρχές.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης