Επιχειρήσεις

ΣΒΑΠ: Να παραταθούν τα επενδυτικά σχέδια των παλαιότερων επενδυτικών νόμων

ΣΒΑΠ: Να παραταθούν τα επενδυτικά σχέδια των παλαιότερων επενδυτικών νόμων
Όπως επισημαίνεται, ο όρος της ολοκλήρωσης του 50% μοιάζει άπιαστος λόγω της κακής κατάστασης της αγοράς.
Οριζόντια παράταση μέχρι 31/12/2017 και στα επενδυτικά σχέδια των παλαιότερων επενδυτικών νόμων, χωρίς να είναι απαραίτητη η προϋπόθεση επίτευξης του 50% των επενδύσεων, ζητά με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του αναπτυξιακού νόμου ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς.
Όπως είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Μαθιός «αναμένουμε με ενδιαφέρον αποτελέσματα από την συζήτηση στην Βουλή για τον αναπτυξιακό και την παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης των επενδύσεων, που λιμνάζουν ανεξήγητα».
Με αφορμή ερωτήσεων στην Βουλή για τον αναπτυξιακό, ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ επεσήμανε σε δηλώσεις του:
«Πράγματι όπως τοποθετούνται οι ερωτώντες μετά από ένα σχεδόν χρόνο από την ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, ούτε μια επένδυση δεν έχει προχωρήσει.
Επιπλέον, ενώ μέχρι τις 20 Μαρτίου 2017 θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος πληρότητας και νομιμότητας των επενδυτικών σχεδίων, παρόλα αυτά η διαδικασία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, λόγω έλλειψης ετοιμότητας του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).
Όντως ένας μεγάλος αριθμός επενδυτικών προτάσεων παραμένουν σε αναμονή και οι επιχειρήσεις σε αβεβαιότητα.
Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει οριζόντια παράταση μέχρι 31/12/2017 και στα επενδυτικά σχέδια των παλαιότερων επενδυτικών νόμων, χωρίς να είναι απαραίτητη η προϋπόθεση επίτευξης του 50% των επενδύσεων, ειδάλλως πλήθος αξιόπιστων και βιώσιμων επενδυτικών σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα ακυρωθούν.
Άλλωστε, ο όρος της ολοκλήρωσης του 50% μοιάζει άπιαστος λόγω της κακής κατάστασης της αγοράς, η οποία επιδεινώθηκε από τα υφιστάμενα κενά στην οικονομική πολιτική και τη συνέχιση των capital controls.
Οι καθυστερήσεις στη διαδικασία του αναπτυξιακού νόμου είναι επιεικώς απαράδεκτες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης