ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

14/06/2017 12:57

Eurostat: Αύξηση 0,5% της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο - Μείωση 2,9% στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα καταγράφηκε η 3η μεγαλύτερη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο μετά τη Σλοβακία και το Λουξεμβούργο.
Αυξήθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Απρίλιο η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η ανάκαμψη ενισχύεται το β΄ τρίμηνο του 2017.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,5% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Μάρτιο, ενώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2016 αυξήθηκε 1,4%, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.
Παράλληλα, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε ανοδικά την εκτίμηση του Μαρτίου, ανακοινώνοντας αύξηση 0,2% αντί για πτώση 0,1%.
Η αύξηση κατά 0,5% τον Απρίλιο οφείλεται στην άνοδο της ενέργειας κατά 4,7%, των διαρκών αγαθών κατά 0,6%, των μη διαρκών αγαθών κατά 0,2% και των ενδιάμεσων αγαθών κατά 0,1%, ενώ η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησε κατά 0,7%.
Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν σε Ιρλανδία (+7,7%), Μάλτα (+2,9%) και Πορτογαλία (+2,0%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις σε Σλοβακία (-10,9%), Λουξεμβούργο (-3,1%) και Ελλάδα (-2,9%), όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.