Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Kαι μέρισμα 35% επί των καθαρών κερδών του ΑΔΜΗΕ για το 2016 λαμβάνει η ΔΕΗ

Kαι μέρισμα  35% επί των καθαρών κερδών του ΑΔΜΗΕ για το 2016 λαμβάνει η ΔΕΗ
Στις προϋποθέσεις της σφαίρας ευθύνης του πωλητή και τρίτων προσώπων περιλαμβάνεται και η καταβολή 131 εκατ ευρώ από τον ΑΔΜΗΕ στην ΔΕΗ
Τα βασικά σημεία του σχεδίου σύμβασης αγοραπωλησίας για το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, στην κινεζική State Grid, δημοσιοποίησε η ΔΕΗ.
Σημειώνεται ότι στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, στις 24 Νοεμβρίου, θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την ανάδειξη του προτιμητέου στρατηγικού επενδυτή για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ, καθώς και την έγκριση του τελικού σχεδίου σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών και την εξουσιοδότηση του επικεφαλής της ΔΕΗ για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Στο πλαίσιο του σχεδίου σύμβασης η ΔΕΗ θα λάβει το μέρισμα για την χρήση 2016 που θα πληρωθεί το 2017 και θα αντιστοιχεί στο 35% του καθαρού κέρδους του ΑΔΜΗΕ, ενώ προβλέπεται πρόσθετο ποσοστό επί του τιμήματος (των 320 εκατ) κατά 5% αν η ολοκλήρωση δεν επιτευχθεί από 1/1/2017 έως 31/12/2017 και 4% για την περίοδο 1/1/2018 έως 1/1/2018.
Ο υποψήφιος αγοραστής θα κληθεί να καταθέσει εγγυητική επιστολή 20 εκατ ευρώ, που έχει διάρκεια 7 μήνες και ο αγοραστής (όπως και η τράπεζα) υποχρεούται να την ανανεώσει εφόσον παραταθεί το long stop date μονομερώς από τον πωλητή, οπότε, κατ’ αποτέλεσμα η εγγυητική επιστολή θα έχει διάρκεια 13 μήνες.
Επίσης προβλέπεται ότι αν ο επενδυτής μεταβιβάσει έναντι ανταλλάγματος τις μετοχές σε τρίτο εντός διετίας, από την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, θα καταβάλει ένα μέρος του τιμήματος στην ΔΕΗ, υπολογιζόμενο σύμφωνα με ειδικές διατάξεις της σύμβασης.
Στις προϋποθέσεις της σφαίρας ευθύνης του πωλητή και τρίτων προσώπων περιλαμβάνεται και η καταβολή 131 εκατ ευρώ από τον ΑΔΜΗΕ στην ΔΕΗ, μείον φόρους (cash upstream payment), στο πλαίσιο της απομείωσης κεφαλαίου της θυγατρικής που μεταφέρονται στην μητρική.
Στο σχέδιο σύμβασης περιγράφονται σε σχετικά κεφάλαια οι προϋποθέσεις ολοκλήρωσής της, η πρόβλεψη της δυνατότητας καταγγελίας της σύμβασης, η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης, η ολοκλήρωση της συναλλαγής, η ευθύνη του πωλητή για την κατάσταση της εταιρείας, η συμπεριφορά πριν από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης