Επιχειρήσεις

ΕΛΤΑ: Την Δευτέρα τελικά η καταβολή των οφειλών στη ΔΕΗ

tags :
ΕΛΤΑ: Την Δευτέρα τελικά η καταβολή των οφειλών στη  ΔΕΗ
Θα καταβληθεί το ποσό των 10 εκατ. ευρώ
Την Δευτέρα 12/6 πρόκειται να ξεκινήσει η αποπληρωμή των οφειλών των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να καταβληθεί ποσό 10 εκατ. ευρώ με τα 6,6 εκατ. ευρώ να προέρχονται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και τα 2,2, εκατ. από πράξεις και λογαρισμούς.
Όπως είχε γράψει το worldenergynews.gr, μεταξύ των δύο επιχειρήσεων είχε ξεσπάσει μία «κόντρα», καθώς στην ΔΕΗ επικρατεί η ανησυχία, μήπως τα ΕΛΤΑ, λόγω των 95,4 εκατ. ευρώ που τους οφείλει το ελληνικό δημόσιο, προβεί σε παρακράτηση μέρους από τα χρήματα που εισπράττουν τα ταχυδρομεία μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Η ΔΕΗ εισπράττει σε ετήσια βάση από την εξόφληση λογαριασμών μέσω ΕΛΤΑ το ποσό των 700 εκατ. ευρώ.
Το ερώτημα που προκύπτει για τη διοίκηση της ΔΕΗ, είναι αν οι καταβολές είσπραξης των λογαριασμών ρεύματος αποδίδονταν την επόμενη ημέρα της πληρωμής του λογαριασμού από τον πελάτη.  
Αξιόπιστη πηγή από τα ΕΛΤΑ που μίλησε στο World Energy News, υποστηρίζει πως τα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να αποδώσουν τα χρήματα την επόμενη ήμερα, όταν η πληρωμή γίνει στον ταχυδρόμο ή σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας.
Η διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει μάλιστα καταθέσει πρόταση προς τη ΔΕΗ, που προβλέπει ότι οι εισπράξεις από τα αστικά κέντρα να αποδίδονται την επόμενη ημέρα από την εξόφληση του λογαριασμού και το χρονικό αυτό διάστημα να φθάνει μέχρι τις τρεις ημέρες, όταν πρόκειται για εισπράξεις που γίνονται σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές.
Η ίδια πηγή ανέφερε, ότι δεν είναι δυνατόν τα ΕΛΤΑ να χρησιμοποιήσουν τη δική τους ρευστότητα, για να καταβάλουν χρήματα στη ΔΕΗ ή σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, που έχει εισπράξεις λόγω της εξόφλησης λογαριασμών.
«Η ΔΕΗ  θα πρέπει να περιμένει μια με δύο ημέρες, για να λάβει τα χρήματα που της ανήκουν, αλλά είναι πρακτικώς αδύνατον να πληρωθεί μέσα σε μία ημέρα για όλες τις εισπράξεις από όλα τα σημεία της χώρας», ανέφερε η ίδια πηγή.     

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης