Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ConocoPhillips: Η κρίση στο Κατάρ δεν επηρέασει το έργο LNG

ConocoPhillips: Η κρίση στο Κατάρ δεν επηρέασει το έργο LNG
 Η  ConocoPhillips κατέχει ποσοστό συμμετοχής 30% σε έργο LNG που διαχειρίζεται η κρατική εταιρεία ενέργειας Qatargas Operating
Η ConocoPhillips ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η παραγωγή και οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην επένδυσή της στο Κατάρ δεν επηρεάστηκαν από τις αυξανόμενες διπλωματικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
Οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί ότι η παγκόσμια πρόσβαση στο LNG του Κατάρ θα μπορούσε να μειωθεί, καθώς  ορισμένοι λιμένες του Περσικού κόλπου δήλωσαν ότι δεν θα δεχτούν πλοία με σημαία του Κατάρ
Η  ConocoPhillips με έδρα το Χιούστον κατέχει ποσοστό συμμετοχής 30% σε έργο LNG που διαχειρίζεται η κρατική εταιρεία ενέργειας  Qatargas Operating Co Ltd.
Η Mitsui & Co Ltd κατέχει ενα υπόλοιπο 1,5% του έργου, το οποίο επεξεργάζεται περίπου 1,4 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου ημερησίως.
Η παραγωγή και η εξαγωγή LNG από τις δραστηριότητές μας δεν επηρεάστηκαν από τη διπλωματική κρίση, δήλωσε η εκπρόσωπος της ConocoPhillips Emma Ahmed  το Reuters.
Το ύψος της επένδυσης ανερχόταν σε 869 εκατομμύρια δολάρια για την ConocoPhillips στα τέλη του 2016.
Η αμερικανική εταιρεία δανείστηκε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του έργου LNG το 2005, με περίπου 696 εκατομμύρια δολάρια να επιστραφούν.
Η ConocoPhillips ελέγχει επίσης τη μονάδα Golden LNG της Golden Pass στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με την Exxon Mobil Corp και το Qatar Petroleum.
Ωστόσο, το  LNG που παράγεται στο Κατάρ δεν πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι μετοχές της ConocoPhillips μειώθηκαν ελαφρώς στα 80,86 δολάρια το απόγευμα.
Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν τη Δευτέρα τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας τη χώρα για την υποστήριξη τρομοκρατών. Το Κατάρ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης