Επιχειρήσεις

Η Sunlight θέλει 50 εκατ. ευρώ από έκδοση ομολόγου - Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα

tags :
Η Sunlight θέλει 50 εκατ. ευρώ από έκδοση ομολόγου - Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα
Μέρος του ομολογιακό Δάνειου και στο ποσό των 27 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την αποπληρωμή μέρος του υφιστάμενου δανεισμού   
Στην τελικήευθεία η εταιρεία Sunlight συμφερόντων του Π. Γερμανού για την έκδοση του Ομολόγου συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, με τη διαδικασία να αρχίζει την Τρίτη 13 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 21 Ιουνίου με τη είσοδο των ομολογιών προς διαπραγμάτευση.
Πιο συγκεκριμένα:
- Τρίτη13 Ιουνίου η ανακοίνωση του εύρους απόδοσης
- Τετάρτη14 Ιουνίου: Η έναρξη Δημόσιας Προσφοράς – εγγραφή επενδυτών μέσω του Η.ΒΙ.Π. (ώρα 10.00 π.μ. ώρα Ελλάδος)
- Παρασκευή 16 Ιουνίου: η λήξη της δημόσιας προσφοράς – εγγραφής επενδυτών μέσω του Η.ΒΙ.Π ( ώρα 16:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος)
- Δευτέρα 19 Ιουνίου: Η ανακοίνωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων έκδοσης του ΚΟΔ , της τελικής απόδοσης και των συγκεντρωμένων αποτελεσμάτων κατανομής πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χ.Α.
- Τρίτη 20 Ιουνίου: Η δημοσίευση αναλυτικής ανακοίνωσης για την έκβαση της Δημόσιας Προσφοράς και θα πραγματοποιηθεί η παράδοση των ομολογιών στους επενδυτές .
- Τετάρτη 21 Ιουνίου θα γίνει η έναρξη διαπραγμάτευσης των ομολογιών στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος: Η διάρκεια προσφοράς είναι τρεις εργάσιμες ημέρες.

Το σύνολο των προσφερόμενων ομολογιών έως 50.000 κοινές ανώνυμες αύλες Ομολογίες.
Το ελάχιστο ή ανώτατο όριο εγγραφής Ομολογιών ανά επενδυτή.
Κατ’ ελάχιστον 1 προσφερόμενη ομολογία , κατ’ ανώτατο 50.000 ομολογίες.
Η ονομαστική αξία της Ομολογίας 1000 ευρώ ανά ομολογία.
Η μονάδα διαπραγμάτευσης 1 ομολογία.

Τα βασικά σημεία του Ενημερωτικού Δελτίου

Σε περίπτωση που το Ομολογιακό Δάνειο δεν καλυφθεί τουλάχιστον στο ποσό των 30 εκατ. ευρώ θα ματαιωθεί η έκδοση του ομολογιακού δανείου και της χρηματοδότησης.

Πως θα αξιοποιηθούν τα 50 εκατ. ευρώ

Μέρος του ομολογιακό Δάνειου και στο ποσό των 27 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την αποπληρωμή μέρος του υφιστάμενου δανεισμού, το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για την ίδρυση στο εξωτερικό δύο θυγατρικών εταιρειών με σκοπό την εξυπηρέτηση πελατών, για την αγορά νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού θα διατεθεί το ποσό των 7 εκατ. ευρώ, το ποσό των 8 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας και το ποσό των 5 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθεί με σκοπό την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Sunilght Recycling A.E.
Οι δαπάνες έκδοσης ομολογιακού δανείου δεν θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια αλλά θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την εκδότρια εταιρεία από ίδια διαθέσιμα.
Η εκδότρια εταιρεία δύναται να αποκτά μέσω του Χ.Α ή εξωχρηματιστηριακά ίδιες ομολογίες σύμφωνα με της κείμενης νομοθεσίας.

Ποιος είναι ο φόρος

Ο φόρος εισοδήματος επί του εισόδου του ομολογιούχου από τις ομολογίες βαρύνουν τον ομολογιούχο και θα παρακρατείται εν όλω ή εν μέρει, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.
Η παρακράτηση φόρου ανέρχεται στο 15% για μόνιμους κατοίκους Ελλάδος φυσικά και νομικά πρόσωπα και στο κάτοχο του ομολόγου θα καταβάλλεται το 85% του ποσού των τόκων.

Η αναζήτηση της τιμής και του επιτοκίου

Ο προσδιορισμός του εύρους της απόδοσης θα οριστεί από τους συντονιστές Κυρίους Αναδόχους το αργότερο την προτεραία της έναρξης της περιόδου της Δημόσιας Προσφοράς.
Για τον προσδιορισμό τους εύρους της απόδοσης θα ακολουθεί η διαδικασία του pre-marketing και θα συνεκτιμηθούν τόσο οι συνθήκες των διεθνών κεφαλαιαγορών, όσο της οικονομικής θέσης και των προοπτικών του ομίλου.
Η ανώτατη τιμή τους εύρους της απόδοσης δύναται να υπερβαίνει την κατώτατη έως 150 μονάδες βάσης.
Στο ενημερωτικό δελτίο αναφέρεται ότι εάν η ζήτηση από τους Ειδικούς Επενδυτές καλύψει την Έκδοση μέχρι και το ανώτατο όριο του εύρους της απόδοσης, αλλά ταυτόχρονα καλύπτεται σημαντικό τμήμα της έκδοσης σε ένα χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης δύναται να επιλεγεί η χαμηλότερη απόφαση ακόμα και αν αυτό έχει αποτέλεσμα μικρότερο ύψος αντληθέντων κεφαλαίων.

Η κατανομή των ομολογιών

Σε ποσοστό 70% των ομολογιών με μέγιστο τις 35.000 ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη της έκδοσης. Και σε ποσοστό 30% των ομολογιών της δημόσιας προσφοράς κατ’ ελάχιστο 15.000 ομολογίες θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των ιδιωτών επενδυτών. Στο ενδεχόμενο οι ιδιώτες επενδυτές δεν καλύψουν το 30% θα μεταφερθεί στην κατηγορία των ειδικών επενδυτών.

Η Εκδότρια Εταιρεία

Είναι η Sunlight.
Τα έσοδα της εταιρείας σε ποσοστό 83,96% προέρχονται από χώρες του εξωτερικού και ανήλθαν σε 129,1 εκατ. ευρώ.
Πιο αναλυτικά από τρίτες χώρες προήλθαν 30,1 εκατ. ευρώ ή το 19,62% των εσόδων, από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ποσό των 99 εκατ. ευρώ ή το 64,34 % και από την Ελλάδα 24,6 εκατ. ευρώ ή το 16,05% των εσόδων στα τέλη του 2016.
Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας έφθασαν τα 153,8 εκατ. ευρώ έναντι 132,9 εκατ. ευρώ το 2015.
Πάντως το 2015 το σύνολο των εσόδων από το εξωτερικό ήταν στο 88,28% και από την Ελλάδα το 11,72%.
Οι ανάδοχοι της έκδοσης είναι η Axia Veltures, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Τράπεζα Πειραιώς.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης