Επιχειρήσεις

Στην διαιτησία το Ελληνικό Δημόσιο κατά της Ελληνικός Χρυσός

Στην διαιτησία το Ελληνικό Δημόσιο κατά της Ελληνικός Χρυσός
Σχετικό έγγαφο απέστειλε ο κ. Σταθάκης προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
Στη διαδικασία της διαιτησίας προσφεύγει το ελληνικό δημόσιο κατά της Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ προς διασφάλιση της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας, σχετικά με την επένδυση των Μεταλλείων Κασσάνδρας.
Σκοπός είναι η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος μέσω της εγχώριας αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της περιοχής και σε συμμόρφωση προς τους ισχύοντες περιβαλλοντικούς όρους και προδιαγραφές.
Με έγγραφο που απέστειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, προς τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Μιχαήλ Απέσσο, ζήτησε επισήμως την έναρξη των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την προσφυγή στη διαιτησία.
Η προσφυγή στη Διαιτησία είχε προαναγγελθεί εδώ και ένα μήνα περίπου από τον υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη, κίνηση για την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την στήριξή του κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξής του στο υπουργείο Ενέργειας.
Κύκλοι της Ελληνικός Χρυσός δεν κρύβουν την ενόχλησή τους από την απόφαση της κυβέρνησης για προσφυγή στη Διαιτησία, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν υπήρξε καν προηγούμενη επίσημη ενημέρωση προς την εταιρίας ως προς τις λεπτομέρειες και τα χρονοδιαγράμματα της Διαιτησίας.
Η Ελληνικός Χρυσός δηλώνει πρόθυμη για συνεργασία με τις ελληνικές αρχές με κύκλους της εταιρίας να επισημαίνουν ότι θα τοποθετηθούν επισήμως μόλις ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της Διαιτησίας.
Η προσφυγή στη Διαιτησία από πλευράς του ελληνικού δημοσίου αποτελεί αναμφίβολα κλιμάκωση της διαμάχης με την Ελληνικό Χρυσό και τους μετόχους της Εldorado Gold που κορυφώθηκε κατά την διάρκεια της θητείας του κ Πάνου Σκουρλέτη στο υπουργείο Ενέργειας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις αρχές Μαίου στην Αθήνα έφτασε ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος της Eldorado God k.George Burns συνοδευόμενος από τον προκάτοχό του κ. Πολ Ράιτ όπου και είχαν συνάντηση με τον κ. Σταθάκη επιδιώκοντας ένα διάλογο για την αποφυγή της Διαιτησίας, χωρίς αποτέλεσμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης