Επιχειρήσεις

Συνεργασία της Ιταλικής Saipem SpA με την Saudi Aramco ύψους 1 δισ. δολαρίων

Συνεργασία της Ιταλικής Saipem SpA με την Saudi Aramco ύψους 1 δισ. δολαρίων
Αφορά την ανάπτυξη των κοιτασμάτων Marjan, Zuluf και Safaniya στον Περσικό Κόλπο, τα οποία είναι από τα πιο σημαντικά υπεράκτια κοιτάσματα της περιοχής.
Δύο σημαντικές οικονομικά συμβάσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων υπέγραψε η Saipem SpA του Ιταλικού πετρελαϊκού ομίλου Eni, που ειδικεύεται στις υποδομές πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, με τον ενεργειακό κολοσσό της Σαουδικής Αραβίας Aramco, όπως ανακοίνωσε η Ιταλική εταιρεία.
Οι δύο συμβάσεις οι οποίες θα έχουν διάρκεια έως το 2021, αφορούν την ανάπτυξη των κοιτασμάτων Marjan, Zuluf και Safaniya στον Περσικό Κόλπο, τα οποία είναι από τα πιο σημαντικά υπεράκτια κοιτάσματα της περιοχής.
Οι συμβάσεις περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού, τα μηχανολογικά και την κατασκευή, εγκατάσταση και εφαρμογή υποθαλάσσιων συστημάτων.
Επιπλέον, οι συμβάσεις περιλαμβάνουν την τοποθέτηση των γεωτρύπανων, των υποθαλάσσιων αγωγών και καλωδίων και την κατασκευή εξεδρών εξόρυξης, καθώς οι πλατφόρμες που λειτουργούν ήδη, θα αποξηλωθούν.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saipem, Stefano Cao, δήλωσε ότι «με τις συμβάσεις αυτές, ενισχύεται περαιτέρω η παρουσία της Saipem στη Μέση Ανατολή, μια πολύ στρατηγική περιοχή».
Τόνισε ακόμη, ότι «η σύναψη νέων συμβολαίων με έναν μακροχρόνιο πελάτη, όπως η Saudi Aramco, είναι επίσης ένα σημαντικό, ισχυρό δείγμα εμπιστοσύνης της στην Saipem, καθώς αναγνωρίζεται για άλλη μια φορά η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της και η εμπειρία της στην κατασκευή και την εγκατάσταση των υπεράκτιων εξεδρών εξόρυξης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης