Επιχειρήσεις

Την Δευτέρα 19/6 εισάγονται οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ στο Χρηματιστήριο

tags :
Την Δευτέρα 19/6 εισάγονται οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ στο Χρηματιστήριο
H αποτίμηση που θα λάβει κρίσιμη για τους μετόχους της ΔΕΗ
Την Δευτέρα 19/6 εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.
Ειδικότερα όπως έχει αναφέρει το Worldenergynews.gr:
Με την ολοκλήρωση της περίπλοκης διαδικασίας το μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ σπάει στα τρία και το 24% θα περάσει στον έλεγχο της κινεζικής State Grid έναντι τιμήματος 320 εκατ ευρώ, το Ελληνικό Δημόσιο θα κρατήσει άλλο ένα 25% ενώ το υπόλοιπο 51% θα εισφερθεί στην Ενεργειακή Συμμετοχών, στην οποία συμμετέχουν οι σημερινοί μέτοχοι  της ΔΕΗ, δηλαδή το Δημόσιο με 51,12% (μαζί με το 17%του ΤΑΙΠΕΔ) και οι υπόλοιποι μέτοχοι.
Με τον τρόπο αυτό θα παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο το 51,07% του ΑΔΜΗΕ (25%+26,07%).
Πρέπει να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία της εισόδου στο ΧΑ γίνεται προκειμένου να αποζημιωθούν σε είδος οι υφιστάμενοι μέτοχοι της ΔΕΗ για την απώλεια του περιουσιακού στοιχείου της επιχείρησης που περνάει στον έλεγχο του δημοσίου.
Έτσι  οι σημερινοί μέτοχοι της ΔΕΗ θα λάβουν τόσες μετοχές του νέου ΑΔΜΗΕ  όσες κατέχουν στη ΔΕΗ, δηλαδή για κάθε μια που διαθέτουν θα πάρουν μία μετοχή του ΑΔΜΗΕ.
Στο χρηματιστηριακό προβλέπεται να εισαχθεί  η Ενεργειακή Συμμετοχών με μετοχικό κεφάλαιο 491,84 εκατ ευρώ διαιρούμενο σε 232 εκατ. μετοχές όσες ακριβώς διαθέτει τώρα η ΔΕΗ,  ονομαστικής αξίας 2,12 ευρώ η μία
Αυτό προκύπτει από την έκθεση αποτίμησης της Deloite για το 51% του ΑΔΜΗΕ που θα εισφερθεί από τη ΔΕΗ στην Ενεργειακή Συμμετοχών.

www.worldenergyews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης