Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H SOCAR θα κατασκευάσει και δεύτερο εργοστάσιο πετροχημικών στην Τουρκία

H SOCAR θα κατασκευάσει και δεύτερο εργοστάσιο πετροχημικών στην Τουρκία
Ανάμεσα στις εταιρείες με την οποία διαπραγματεύεται για εταίρο στο εργοστάσιο, είναι ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco.
Η θυγατρική της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν SOCAR στην Τουρκία, SOCAR Turkey Enerji, σχεδιάζει την κατασκευή και ενός δεύτερου εργοστασίου πετροχημικών στην Τουρκία, δήλωσε ο επικεφαλής της SOCAR Turkey Enerji, Ζαούρ Γκαχραμάνοφ.
Ο Γκαχραμάνοφ υποστήριξε, ότι η Τουρκική κυβέρνηση είναι ενήμερη για το σχέδιο της SOCAR και το υποστηρίζει πλήρως.
Λόγω υψηλού κόστους όμως όπως είπε, η επένδυση πιθανότατα θα υλοποιηθεί σε κοινοπραξία και γι’ αυτό η αζέρικη εταιρεία αναζητά εταίρο.
Ανάμεσα στις εταιρείες με την οποία διαπραγματεύεται, όπως είπε, είναι ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με κινεζικές και αμερικανικές εταιρείες, κυρίως για τον τεχνολογικό τομέα του έργου.
Σύμφωνα με τον Γκαχραμάνοφ, η SOCAR Turkey Enerji συζήτησε με την τουρκική κυβέρνηση την δυνατότητα παραγωγής στο συγκεκριμένο εργοστάσιο καουτσούκ, της πρώτης ύλης για την κατασκευή ελαστικών αυτοκινήτων, εργοστάσια για τα οποία διαθέτει η Τουρκία.
Όπως είπε, η τουρκική κυβέρνηση είναι θετική και ως προς αυτό και η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τις μελέτες της έως το τέλος του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης