Επιχειρήσεις

ΧΑ: Στις 15/6 η αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου της ΔΕΗ

tags :
ΧΑ: Στις 15/6  η αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου της ΔΕΗ
Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους από τη ΔΕΗ, μέσω ΑΔΜΗΕ - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΗ
Upd Ανακοινώνεται από την εταιρία «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.» (εφεξής ‘ΔΕΗ’) ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 17ης Ιανουαρίου 2017 αποφάσισε την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των 491.840.000 Ευρώ με αντίστοιχη μείωση της Ονομαστικής αξίας της μετοχής από 4,60 Ευρώ σε 2,48 Ευρώ και επιστροφή σε είδος αντί μετρητών μίας (1) μετοχής της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» (εφεξής ‘ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ’), πρώην «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.», ονομαστικής αξίας 2,12 Ευρώ εκάστη, προς μία (1) μετοχή της ΔΕΗ (εφεξής ‘εταιρική πράξη’).
Μετά την ως άνω μείωση το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των 575.360.000 Ευρώ, διαιρούμενο σε 232.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,48 Ευρώ η κάθε μία.
Το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης με την αριθ. 14638/06.02.2017 απόφασή του ενέκρινε την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Καταστατικού της εταιρίας.
Η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη συνεδρίασή του της 06.06.2017 ενημερώθηκε για την εν λόγω εταιρική πράξη.
Κατόπιν των ανωτέρω, από 15.06.2017 οι μετοχές της ΔΕΗ δεν ενσωματώνουν πλέον το δικαίωμα συμμετοχής στην εταιρική πράξη. Επίσης, από την ίδια ημερομηνία, αναστέλλεται προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Δικαιούχοι της επιστροφής σε είδος είναι οι μέτοχοι της ΔΕΗ που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 16.06.2017 (record date).
Η ημερομηνία επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της ΔΕΗ με τη νέα ονομαστική αξία Ευρώ 2,48 ανά μετοχή θα ταυτίζεται με την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης της ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως αυτή θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της ΔΕΗ (τηλ. 210-5293207, κα Τσιάκα Χρυσούλα, Τομεάρχης Υπηρεσίας Ανακοινώσεων & Μετόχων, Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα 10432)".

Νωρίτερα σε ανακοίωσή του το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέφερε:

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του, ενημερώθηκε για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. (‘ΔΕΗ’), με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από €4,60 σε €2,48 και την επιστροφή σε είδος στους μετόχους της, των μετοχών της νεοσύστατης εταιρίας ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., κατά την αναλογία συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ (αναλογία 1:1).
Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ορίστηκε η Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017.
Ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων (record date) για την εν λόγω εταιρική πράξη είναι η Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017.
Από την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος (15 Ιουνίου 2017) θα παύσει  προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της ΔΕΗ. Η ημερομηνία επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της με τη νέα ονομαστική αξία θα ταυτίζεται με την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως αυτή θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση, μετά την έγκριση εισαγωγής τους από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη ημέρα της επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της ΔΕΗ τα όρια διακύμανσης της τιμής της μετοχής της θα είναι ελεύθερα.
Επιπλέον,  η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών της Ελληνικά Χρηματιστήρια - Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX), αναφορικά με την επικείμενη Εταιρική Πράξη της Εταιρίας ΔΕΗ Α.Ε. «Μείωσης Μετοχικού Κεφαλαίου και Επιστροφή εις είδος μετοχών, στη νεοσύστατη εταιρία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΕΝ.ΣΥΜ», ενέκρινε:
1. Τη διαγραφή των παραγώγων προϊόντων επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ΔΕΗ Α.Ε. μετά το πέρας της συνεδρίασης της 9/6/2017, σύμφωνα με το άρθρο 2.6.12 του Κανονισμού ΧΑ, και
2. Την παύση συναλλαγών δανεισμού και αναγκαστική άσκηση θέσεων των προϊόντων «Μηχανισμού Δανεισμού Τίτλων» επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ΔΕΗ Α.Ε. την 8/6/2017, σύμφωνα με το άρθρο 2.6.13 του Κανονισμού ΧΑ.
Οι λεπτομέρειες χειρισμού παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης